6
AdmiralBet ABA Liga

LIGA ŠAMPIONA: FIBA daje Srbiji ponudu koja se ne odbija!

Objavljeno: 07.02.16 u 15:34

U ponedeljak će se u Minhenu sastati čelnici Međunarodne košarkaške federacije i evropskih saveza oko osnivanja Lige šampiona, takmičenja koje će biti „rival“ Evroligi.

Za sada je jasno da će Liga šampiona u košarci brojati 32 kluba, a u ponedeljak bismo mogli da saznao i kako bi novo takmičenje moglo da funkcioniše i koliko bi koja država imala timova.

Po najnovijim informacijama Srbija će dobiti ponudu koja se ne odbija. To jest u Ligi šampiona će igrati dva naša tima, šampion domaće lige i vicešampion. S tim da bi prvak išao direktno u „elitno“ takmičenje, dok bi drugi iz lige išao u kvalifikacije. Od zemalja iz bivše SFRJ samo bi još Hrvati mogli da dobiju ponudu za dva tima u Ligi šampiona. Crna Gora bi imala jednog u grupnoj fazi, dok bi Slovenci, Bosanci i Makedonci morali u kvalifikacije, gde bi se nalazio i tim iz samoproglašene republike Kosova.

Po dva učesnika u grupnoj fazi Lige šampiona imaće Španija, Turska, Grčka, Rusija i Italija, dok će u zavisnosti od situacije u Evroligi istu privilegiju imati Francuzi i Nemci. Ponuda koja važi za Srbiju i Hrvatsku biće upućena Belgiji, Izraelu, Litvaniji, Poljskoj, Češkoj, a kvalifikacije čekaju predstavnike Belorusije, BiH, Bugarske, Danske, Estonije, Finske, Velike Britanije, Mađarske, Letonije, Makedonije, Holandije, Portugalije, Rumunija i Ukrajine.

Liga šampiona bi kao novo takmičenje trebalo da počne 20. oktobra, a plasman u „elitu“ izborili bi najbolji timovi iz domaćih takmičenja.

0
0

6 Komentara

  1. Ljudi,Evroliga nas vrijeđa!Da iz ABA Lige ide samo šampion?Imamo jednu od 4-5 najačih liga na Svijetu.Bolje je da svi timovi iz ABA lige idu u Ligu Šampiona!9

    0
    0
    Odgovori
  2. Ljudi,Evroliga nas vrijeđa!Da iz ABA Lige ide samo šampion?Imamo jednu od 4-5 najačih liga na Svijetu.Bolje je da svi timovi iz ABA lige idu u Ligu Šampiona!

    0
    0
    Odgovori
  3. U cemu je vas problem? Nas KSS treba obavezno da se drzi FIBA-e jer je to nas interes. Onaj Baromeu je lihvar koji forsira spanske klubove koji ne zasluzuju vise od dva direktna mesta jer sem Barse i Reala ostali klubovi iz Spanije redovno dobijaju porcije po Balkanu i Istoku. To je samo biznis liga i malo tu ima zastite sportskih interesa najtalentovanijih nacija. Odbijmo da budemo puki izvor talenata za njihove najvece klubove. Srbija i Hr trebaju da imaju najmanje po dva kluba, min jednog plus jedan u kvalifikacijam. Fiba insistira na pristupu takmicenju preko nacionalnih sampionata a ne preko biznis takmicenja poput ulebove aba lige ili nordijsko-ruskog konglomerata od lige koji su samo prirepci Bartomeuve spanske lige i turskog trojca zahvaljujuci sponzorstvu TAitlines-a.

    0
    0
    Odgovori
  4. Šta nam to daje????? Šta se to ne odbija? Kakav naslov? Strašno! Da igramo Ligu šampiona u kojoj će učestvovati 5-ti klubovi u španskoj, italijanskoj i ostalim ligama! ODBITI Radovića i kompaniju. I Bodiroga me razočarao (kao funkcioner)!

    0
    0
    Odgovori
  5. a dušane pa šta si ti očekivao pa fiba je priznala kosmet kao samoproglašenu drzavu kao i srbija.samo se maze narodu oči

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter