0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Lara Gut uzvratila udarac

Objavljeno: 07.02.16 u 13:12

Lara Gut uspela je da nadmaši ove godine gotovo nepobedivu Lindzi Von u trci superveleslaloma u Garmiš-Partenkirhenu.

Omalena Švajcarkinja ‘letela’ je stazom ‘Kandahar’ ostvarivši pobedničko vreme 1.20,51, i tako dala jasan znak da se neće odreći borbe za Kristalni globus. Za 0,23 sekunde bila je brža od velikog favorita iz Sjedinjenih Američkih Država. ‘Kraljica’ brzih disciplina morala je da se zadovolji trećom pozicijom.

Između dve najveće rivalke u Svetskom kupu plasirala se Viktorija Rebenzburg iz Nemačke. Ljubimica domaće publike nastavila je sa nizom plasmana na pobedničko postolje.

Tina Vajrater zauzela je četvrto mesto ispred Kornelije Hiter iz Austrije i Šveđanke Kajse Kling.
Gutova je 17. pobedom u karijeri smanjila zaostatak u ukupnom poretku Svetskog kupa. Lindzi Von vodi sa 1060 bodova. Gut je druga sa 973, dok se Viktorija Rebenzburg nalazi na trećem mestu sa 820 bodova. U generalnom plasmanu superveleslaloma Vonova je i dalje prva sa 360 bodova.

Takmičenje u Svetskom kupu nastavlja se sledećeg vikenda u Švajcarskoj Kran Montani, gde će se voziti spust i alpska kombinacija.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter