0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

PALA PORTUGALIJA: Srbija trijumfalno u četvrtfinale!

Objavljeno: 06.02.16 u 22:48

Reprezentacija Srbije savladala je Portugaliju u meču koji je našoj reprezentaciji doneo prvo mesto u „A“ grupi evropskog šampionata u futsalu, koje se održava u beogradskoj Areni – 3:1.
Meč sa Portugalijom naši reprezentativci dočekali su kao drugoplasirani, jer su Portugalci, nakon našeg trijumfa nad Slovenijom od 5:1, istog rivala savladali sa 6:2.

Kako bi osvojila prvo mesto i u daljem toku takmičenja izbegla Španiju, koja je jedan od favorita turnira, Srbiji je bila neophodna pobeda.

I naša reprezentacija je sjajno započela meč – Kocić u sedmom minutu, nakon lažnjaka, postiže gol za veliku radost navijača u Areni.

Ipak, u 18. minutu viđena je majstorija o kakvoj će se tek pričati. Sjajni Rikardinjo povukao je loptu, prebacio je driblingom preko Pršića, uhvatio volej – neodbranjivo, 1:1.

Drugo poluvreme započelo je šansama Portugalije, da bi naši uzvratili, ali je Stojkoviću lopta prešla preko noge.

Nakon toga, tim Portugala započinje dominaciju, preuzima kontrolu igre, ređaju se prilike, Rikardinjo čak i makazicama pokušava, ali ostaje 1:1.

I kada su svi mislili da je pitanje momenta kada će Portugalci savladati našeg golmana, Rajčević dovodi Arenu do delirijuma – 2:1 u 36. minutu!

Dva minuta kasnije, Portugalci igraju bez golmana, što, nakon odbranjenog šuta, naš golman Aksentijević pokušava da kazni, ali lopta završava na prečki. Ipak, pomoći nije bilo u poslednjem minutu – Sivić povećava na 3:1, za jednu od najvećih pobeda u istoriji srpskog futsala.

U meču odigranom ranije danas, Španija je savladala Ukrajinu sa 4:1, što joj je donelo prvo mesto na tabeli. U četvrtfinalu, naša reprezentacija će se sastati sa Ukrajinom, dok drugi četvrtfinalni par čine Portugal i Španija, za sve sladokusce ovog sjajnog sporta.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]

EP u futsalu, 6. februar

Rezultati:

A grupa
Srbija – Portugal 3:1 (1:1)

Tabela
Srbija 6
Portugal 3
Slovenija 0

B grupa
Španija – Ukrajina 4:1 (1:0)

Tabela
Španija 6
Ukranija 3
Mađarska 0 [/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter