0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Lindzi Von sa druge planete

Objavljeno: 06.02.16 u 14:04

Svetski kup u konkurenciji dama nastavljen je trkom spusta u Garmiš-Partenkirhenu po veoma teškim uslovima. Staza ‘Kandahar’ bila je previše zahtevna za veliki broj učesnica iz takozvane druge kvalitetne grupe, pa su organizatori imali puno problema.

Naime, trka se odužila zbog čestih prekida jer mnoge takmičarke nisu uspevale da pronađu put do cilja.

Najviše uspeha u Bavarskoj prema očekivanju imala je Lindzi Von. Neverovatnom vožnjom čuvena Amerikanka nastavila je da popravlja svoje rekorde. Do 76. pobede u karijeri (39. u spustu) stigla je u vremenu 1.40,80 minuta, nadmašivši drugoplasiranu Fabijan Suter iz Švajcarske za ogromnih sekund i 51 stotinku.

Viktorija Rebenzburg obradovala je domaću publiku novim plasmanom na podijum. Larisa Jurkiv iz Kanade i Amerikanka Loren Ros zaključile su poredak najboljih 5 u Garmišu.

Vonova je zabeležila devetu pobedu ove sezone i sa okruglih 1000 bodova vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa. Što se tiče spusta neprikosnovena je sa 500 bodova iz šest održanih trka. Podsetimo, u Val d’Izeru nije uspela da završi vožnju, pa je tako ostala bez stopostotnog učinka.

Sutra će na stazi ‘Kandahar’ biti prostora za nova uzbuđenja jer je na programu superveleslalom.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter