0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANE: Jansrud prvi pobednik trke Svetskog kupa u Južnoj Koreji

Objavljeno: 06.02.16 u 11:41

Prvi put u istoriji Svetskog kupa održano je takmičenje u Južnoj Koreji. Pripreme za Olimpijske igre u Pjongčangu 2018. godine započele su trkom spusta na stazi u Joengsenu.

Na odlično pripremljenoj stazi i po idealnim vremenskim uslovima trijumfovao je Kjetil Jansrud. Norvežanin je do prve pobede u sezoni u spustu stigao u vremenu 1.41,38, i tako za 20 stotih delova sekunde nadmašio odličnog Italijana Dominika Parisa. Na trećem mestu našao se Amerikanac Stiven Najman, 0,41 sekunde iza Jansruda.

Pobednik Kicbila Peter Fil i sve bolji Švajcarac Beat Fojc zaokružili su plasman prvih pet takmičara.

Jansrud je nastavio dominaciju norveških skijaša jer je posle Svindala i Kildea treći pobednik iz skandinavske velesile u najbržoj disciplini. Ove sezone na najvišoj stepinici pobedničkog postolja boravio je još dva puta, u paralel veleslalomu u Alta Badiji i alpskoj kombinaciji u Vengenu.

Novim trijumfom Jansrud je istakao kandidaturu da ugrozi vodeće u Svetskom kupu Marsela Hiršera i Henrika Kristofersena. Trenutno je četvrti sa 735 bodova, i sutra će imati priliku da još više smanji zaostatak pošto je na programu superveleslalom. Hiršer predvodi karavan Svetskog kupa sa 969 osvojenih bodova.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter