0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

NEKADAŠNJA ZVEZDINA ‘JEDINICA’: Dolazim u maju da slavimo titulu zajedno!

Objavljeno: 05.02.16 u 12:35

Crvena zvezda će, ako sačuva bodovnu prednost do kraja sezone, imati veliko pojačanje na proslavi titule.

Iz Zvezde u zvezde – tako bi se najlakše mogao opisati put Predraga Rajkovića, mladog i talentovanog golmana koji je u dresu crveno-belih pokazao da ima materijala da postane jedan od najboljih golmana sveta.

Ipak, kao i većina fudbalera srpske nacionalnosti pred kojima je svetla budućnost, rano se otisnuo u inostranstvo, konkretno u Makabi. Ali, to ga ne sprečava da još uvek prati bivši klub, što je otkrio u intervjuu za „Blic“:

– Zbog Zvezde sam uveo srpske kanale čim sam doputovao u Tel Aviv, da bih mogao da gledam sve utakmice. I kad nam se poklope termini, snimim meč pa ga odgledam posle. Titulu ću osvojiti, ipak imam nekoliko mečeva za crveno-bele ove sezone, pa se to računa da mogu da dobijem medalju. Naravno, biću na proslavi u maju. Imam već titulu sa Milijaševom generacijom, ali ova je posebna.

Rajković je imao prilike da brani u Ligi šampiona:

– Prelepo iskustvo, ali se nadam da ću imati još mnogo učešća u Ligi šampiona. Jedan od motiva mog odlaska u Makabi je upravo bila prilika da igram u eliti. U debitantskoj sezoni sam bio samo učesnik, a trudiću se i da ostvarim neki rezultat u tom takmičenju.

Upravo na susretu protiv Porta imao je priliku da upozna idola, jednog od najboljih golmana svih vremena, Ikera Kasiljasa:

– Upoznati idola, podeliti teren sa njim, razmeniti neku reč… To je zaista neprocenjiv osećaj. Kasiljas je neko kome se divim odmalena. Nikada u karijeri, ni na jednom meču nisam imao takvu tremu kao kad je pred mene stao Iker.

A u Ligi šampiona na proleće će debitovati još jedan bivši prvotimac Crvene zvezde.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter