0
Ostali sportovi

FOTO: UEFA.com

EP U FUTSALU: Kazahstanci pobedili Hrvate i napravili veliki korak ka četvrtfinalu

Objavljeno: 05.02.16 u 20:34

Na Evropskom prvenstvu u futsalu u okviru drugog kola grupe C, reprezentacija Kazahstana ostvarila je pobedu nad Hrvatskom od 4:2.

Utakmicu su odlično otvorili Kazahstanci i već u petom minutu su došli do vođstva preko Daglasa. Hrvati imaju brz odgovor i nakon 60 sekundi dolaze do izjednačenja, strelac je bio Matošević. 

To nije demoralisalo Kazahstance, pa takođe velikom brzinom odgovaraju, nakon samo desetak sekundi povećavaju prednost preko Sulaimenova na 2:1.

Zatim na scenu stupa Žamankulov i sa dva gola „matira“ Hrvate“. Golove postiže u 16. i 26 minutu. U drugom delu meča Hrvati stižu da postignu samo jedan gol preko Sutona u 32. minutu.

Kazahstanu je ovo bio drugi meč na prvenstvu. U prvom je očekivano poražen od favorita Rusije, ali je ovom pobedom najverovatnije obezbedio plasman među osam najboljih. u poslednjem kolu Hrvati igraju upravo protiv Rusa koje moraju da pobede sa dva gola razlike da bi prošli dalje. Ukoliko se to desi prirediće prvorazrednu senzaciju.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

EP u futsalu

Grupa C

Rezultati:

1. kolo, 3. februar
Rusija – Kazahstan 2:1 (2:1)

2. kolo, 5. februar
Kazahstan – Hrvatska 4:2 (4:1)

3. kolo, 7. februar
18.30 Hrvatska – Rusija

Tabela: Rusija 1/0, Kazahstan 1/1, Hrvatska 0/1

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter