1
Košarka

PEKOVIĆ: Isfrustriran sam, još uvek osećam bol

Objavljeno: 04.02.16 u 13:55

Centar Minestote i predsednik košarkaškog kluba Partizan, Nikola Peković, rekao je da nije moguće da se vrati u staru formu nakon devet meseci pauze.

Devet meseci je prošlo od kako je Nikola Peković zbog povrede Ahilove tetive morao da ode na operaciju. Vratio se 6. januara ove godine, ali se odmah videlo da to nije onaj stari Peković. Prošao je kroz rehabilitaciji, ali i dalje oseća bol. 

Operacija mu i dalje ne dozvoljava da radi ono što mu je donelo petogodišnji ugovor vredan 60 miliona dolara.

U izjavi koju je dao za Sport, Peković je pričao o svim problemima koji ga prate posle operacije:

– Najveća frustracija je što i dalje osećam bol. Kada prođete kroz sve rehabilitacije, sve tretmane, a i dalje osećate bol, logično je da niste baš najraspoloženiji, počeo je Peković svoje izlaganje.

– Kada vam desna noga nije u dobrom stanju, ne možete sve da radite. Bio sam skoro deset meseci bez treninga. Ne umem da objasnim na pravi način. Osećam bol, pokušavam da se naviknem da igram uz takve okolnosti. Deset meseci van igre i sada nije ni realno da se vratim u staru formu posle samo nekoliko utakmica, objasnio je Peković.

Na pitanja da li razmišlja o nastavku karijere kada jednog dana bolovi prestanu, Peković je bio iskren:

Kada me trener Sem Mičel pita kako sam, kažem mu istinu. Da me boli, ali i da mogu da tolerišem. Iskreno, ne znam. Ono u šta sam sada uveren je da sam spreman da uradim sve što od mene traži klub. Samo to mogu da uradim, završio je Peković.

Takođe, i trener Minesote Sem Miče se oglasio povodom ove Pekovićeve izjave:

– Teško mu je, posebno ako se zna način na koji igra. Oseća konstantan bol. Da je situacija normalna, formu bi vraćao kroz rad na treningu, kroz dodatne sate provedene u dvorani. A kada osećate bol, to je nemoguće. Minesota je zahvalna Nikoli. Zaista jeste. Daje sve od sebe. Da igra na nivou na koji smo navikli, to bi bilo pravo čudo, pružio je podršku Pekoviću trener Timbervulfsa.

0
0

1 Komentara

  1. Ako mene slusas batali SAD I NBA ligu i dodji da sednes fino u direktorsku fotelju PARTIZANA…bolje no da lomis noge nizasta kad si vec zaradio pare…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter