0
Košarka

KONSTANTIN SE NE PREDAJE: Uživaćemo u Kupu Radivoja Koraća

Objavljeno: 04.02.16 u 20:00

Od 18. do 21. februara Niš će po jedanaesti put biti domaćin Kupa Radivoja Koraća. Drugi put u nizu grad domaćin imaće predstavnika u takmičenju koje nosi ime po jednom od najboljih košarkaša sa ovih prostora ikada.

Još jednom, kuglice prilikom žrebanja nisu bile naklonjene Konstantinu. Nakon osvajača kupa Crvene zvezde u prošlom izdanju, ove godine Nišlije igraju protiv Mega Leksa iz Sremske Mitrovice.

Mladi strateg Konstantina Marko Cvetković nada se da će renome protivnika i niška publika biti dovoljna inspiracija njegovim pulenima. Od igrača pre svega očekuje da uživaju u kupu.

– Ovo nam je drugo vezano učešće u Kupu Radivoja Koraća. Prošle godine igrali smo sa Zvezdom, ove godine sa Mega Leksom, koji je druga najbolja ekipa u Srbiji u ovom trenutku. Metalac je u najslabijoj formi, možda bismo u okršaju sa njima imali veću šansu. Međutim, ukoliko prođemo Megu, očekuje nas pobednik meča Borac – Metalac. Tako da, mogu da kažem da smo u svakom slučaju izvukli lakši deo žreba. Zadovoljan sam u principu, kao što sam bio i prošle godine. Trudićemo se da uživamo u kupu i da iz te rasterećenosti probamo da napravimo dobar rezultat – počeo je Marko Cvetković.

Cvetković je potom malo detaljnije analizirao prošlogodišnjeg finalistu kupa.

– Dosta su promenili sastav u odnosu na prošlu sezonu. Mega Leks je mlada ekipa, kojoj nije bitno da li gubi sa 20 poena ili dobija istom razlikom. Oni u istom ritmu „gaze“ svih 40 minuta meča, maksimalno se zalažu tokom celog meča. Naravno da sa njima može da se igra, važno je da ne uđemo u njihov ritam i da odigramo dovoljno koncentrisano. Mega je ekipa za maksimalno poštovanje – kaže Cvetković.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter