0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

FUTSAL EURO: UEFA oduševljena zbog rekorda i atmosfere

Objavljeno: 03.02.16 u 15:26

Evropska kuća fudbala je na svom zvaničnom sajtu apostrofirala novi rekord šampionata i ambijent koji je vladao u Areni.

Fudbalski savez Srbije i grad Beograd pokazali su se kao sjajni organizatori UEFA Futsal EURO, a tome u prilog zadovoljstvo koje je UEFA na svom zvaničnom sajtu istakla posle prvog dana šampionata. Slika iz beogradske Arene otišla je u svet, pa u Nionu ističu da je Beograd novi vlasnik rekorda na otvaranju, jer je nadmašio po broju posetilaca Split kada je u meču Hrvatska – Rumunija 2012. godine, bilo prisutno 8.000 navijača. Istovremeno, uz novu brojku od 11000 gledalaca na premijernom meču, UEFA ističe da je Zagreb na istom prvenstvu 2012. godine „vlasnik“ najveće posete na jednom meču EP u futsalu, duelu između Hrvatske i Rusije kome je prisustvovalo 14.300 navijača. Najveću posetu, kako se navodi na sajtu UEFA, imao je finalni meč FIFA Futsal Svetskog kupa iz 1996. godine između Brazila i Španije (6:4) kada je na tribinama bilo 15.500 gledalaca.

Ukoliko, dakle,uslovi u Areni dozvole, nema sumnje da će oba rekorda, i evropskog prvenstva, ali i svetskog kupa, biti nadmašena, jer već za drugi meč Orlova sa Portugalijom (6. Februar, 21,00) interesovanje je takvo da bi i 18.500 ulaznica bilo malo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter