1
The Best Of

VREMEPLOV: Jedna od najtežih sudijskih odluka, da li i najveća greška u istoriji Lige šampiona? (VIDEO)

Objavljeno: 02.02.16 u 21:56

Polufinale Lige šampiona. Revanš između dva engleska tima u top formi. Situacija naizgled čista, ali…

Bio je 3. maj, a na slavnom ‘Enfildu’ se ispisivala još jedna stranica istorije evropskog fudbala. Samo manje od mesec dana pre nego što je Liverpul osvojio titulu šampiona Evrope u zasigurno najluđem finalu Lige šampiona, u polufinalu je igrao revanš meč protiv zahuktalog Murinjovog Čelsija.

Posle prvog meča koji je na Stamford bridžu završen bez golova u šahovskoj partiji Žoze Murinja i Rafe Beniteza, očekivala se još jedna u Liverpulu. I bilo je tako tokom svih 90 i kusur minuta izuzev u 4. minutu meča koji je preokrenuo sve.

Liverpul je dobrom akcijom došao do ispred samog gola ‘plavaca’, Petr Čeh je intervenisao ispred Milana Baroša, ali je u nastavku akcije do lopte došao Luis Garsija. Španac je traljavo zahvatio loptu, ali je ona ipak krenula put mreže, gde ju je ‘na pola puta’ zaustavio Vilijem Galas.

Interveniše na samoj gol liniji i naizgled otklanja opasnost, međutim, na radost domaće publike Slovački arbitar Mišel Luboš pokazuje – na centar. Čeh, Teri, Karvaljo i Galas su u neverici, ubeđeni da lopta nije prešla zamišljenu gol-liniju, ali Slovak nema milosti. Liverpul vodi 1:0.

Ispostavilo se da je to bio i ključan ‘pogodak’ za prolaz u istambulsko finale Liverpula, a nikada posle toga nismo saznali da li je lopta prešla punim obimom gol-crtu ili je Galas na vreme izbio iz gola. Nijedna kamera nije egzaktno uhvatila taj momenat iz pravog ugla, a nije bilo ni sudija pored gola koje su mogle da donesu pravu odluku.

(Izvor: youtube / Sanmuricy15)

Posle ovog meča, naravno, podigla se velika prašina u engleskoj, ali i svetskoj javnosti. Išlo se toliko daleko da su sati i sati televizijskog programa korišćeni za razotkrivanje teorije zavere protiv Čelsija.

Evo jedne od mnogobrojnih ‘detektivskih rekonstrukcija’ ovog događaja koji će, nema sumnje, večno ostati upamćen u istoriji.

(Izvor: youtube / ishan13589)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter