0
Evroliga

FIBA SVE JAČA: Kirilneko kaže: Evroliga guši reprezentacije!

Objavljeno: 02.02.16 u 17:56

Andrej Kirilenko, predsednik Ruske košarkaške federacije i proslavljeni NBA as, rekao je da je Rusija na strani FIBA.

Kirilenko, u intervjuu koji prenosi B92, nije krio koju stranu će Rusija zauzeti u sukobu ULEB i FIBA:
– Naša pozicija je jasna, želimo da vidimo što više ruskih timova u evropskim takmičenjima, a nacionalni tim bi na raspolaganju trebalo da ima najbolje dostupne igrače. Jasno je, mi smo na strani FIBA. Kalendar Evrolige ne dozvoljava prostor za obaveze igrača u reprezentacijama.

Kirilenko smatra da klubovi treba sami da odluče o svojoj sudbini:

– Nemamo nameru da određujemo koji će klub igrati u Evroligi, a koji u Ligi šampiona koju organizuje FIBA ili u bilo kom drugom takmičenju, čak ni u slučaju da NBA želi da se proširi na Evropu. Jednostavno je neophodno da se borimo za najbolje interese nacionalnog tima. Jasno je da CSKA želi u Evroligu, ali da li Himki ili Lokomotiva žele u Evrokup? Liga šampiona FIBA deluje mnogo atraktivnije… Do 20. marta biće održan žreb za Ligu šampiona, timovi treba da odrede svoje pozicije. Sedenje i čekanje je pogrešno, postoji mogućnost da se ostane bez evropskog takmičenja sledeće sezone.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter