0
Domaći fudbal

FOTO: Youtube/Printscreen

VREMEPLOV: Piksijev gol u derbiju sa preko 40 metara koji je poništen zbog ‘pasivnog ofsajda’ (VIDEO)

Objavljeno: 01.02.16 u 23:58

Početkom aprila meseca 1988. godine odigran je 82. večiti derbi koji će ostati zapamćen po golu Dragana Stojkovića Piksija koji nije priznat iako bi po sadašnjim tumačenju pravilima bio regularan. Nakon što je Dragiša Binić već u 2. minutu doneo prednost crveno-belima, nakon brojnih propuštenih prilika, mrežu Đukanovića pogodio je Stojković i to udarcem sa preko 40 metara. Posle duge lopte ka Bori Cvetkoviću van svog šesnaesterca intervenisao je golman crno-belih i to glavom, ali je lopta došla do Piksija koji nije oklevao već je odmah uputio ka praznom golu. Uspeo je da prebaci odbrambenog igrača Partizana, lopta se zakoprcala u mreži, slavlje na punoj Marakani je počelo, ali gol nije bio priznat. (Izvor: Youtube/CrniGuja)

Naime, u to vreme ofsajd je uvek bio ofsajd čak i kada igrač koji se nalazi u nedozvoljenoj poziciji ne utiče na igru kao što je to bio slučaj u ovoj situaciji. Na kraju utakmica je završena rezultatom 1:1 pošto je Vladislav Đukić u drugom poluvremenu savladao Stevana Stojanovića. Upravo ova dva kluba su vodila šampionsku trku, a prva je kroz cilj prošla Crvena zvezda sa samo jednim bodom više od Partizana i tri od mostarskog Veleža i zagrebačkog Dinama koji su igrali u Kupu UEFA.

(Izvor: Youtube/ZvezdineUtakmiceTV)

Crveno-belima je izmakla „dupla kruna“ pošto je senzacionalni pobednik bio banjalučki Borac koji je u finalu na stadionu JNA savladao tim iz Ljutice Bogdana sa 1:0. (Izvor: Youtube/Iggy Speed)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter