3
Vremeplov

FOTO:STARSPORT

VREMEPLOV: Vidićev gol Partizanu koji je od talentovanog momka stvorio legendu evropskog fudbala (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.16 u 00:02

Bio je to 21. april 2002. godine. Vreme je bilo sunčano, a stadion Jugoslovenske narodne armije pun. Na programu je bio 118. večiti derbi.

Iako je bila bolja, Crvena zvezda nije uspevala da savlada Radovana Radakovića. A prilike su se ređale. Pjanović, Marković… nisu uspevali da pogode. Sa druge strane, isto je prošao Danko Lazović. Bližio se kraj prvog poluvremena, tačnije, otpočeo je poslednji minut pred sudijsku nadoknadu, kada je Zvezda izborila korner.

Branko Bošković je centrirao, golobradi štoper plave kose loptu zahvatio glavom, a onda u trku digao majicu sa likom svog druga Vladimira Dimitrijevića, koji je nekoliko meseci ranije preminuo na treningu. Bio je to gol za 0:1.

Kasnije će Zvezda, preko Dragana Bogavca i Dejana Milovanovića, doći do ubedljivih 0:3, ali mnogo bitnije od te pobede jeste to što je trenutak tog udarca lopte glavom u 45. minutu bio ujedno i trenutak koji je Nemanji Vidiću dao krila, dovoljno velika da ga, 14 godina nakon tog gola, u momentu povlačenja iz fudbala, proglašavaju za jednog od najboljih štopera koji su igrali u Evropi.

(Izvor: Youtube/deKosso93)

0
0

3 Komentara

  1. Morao je jadan da ostavi fudbal, niko ga nece a zena oce da zivi na visokoj nozi. Uskoro razvod i opet natrag u Uzice, ccc zajeban je ovaj zivot.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter