2
The Best Of

FOTO: Arsenal.com

VREMEPLOV: Penal o kome se i danas priča, trenutak kada je Rikelme potopio ‘podmornicu’ (VIDEO)

Objavljeno: 31.01.16 u 22:09

Jedno od najinteresantnijih polufinala Lige šampiona odigrano je u sezoni 2005/2006 kada su snage odmerile ekipe Arsenala i evropskog hita Viljareala.

Španci su te sezone bili potpuni hit na Starom kontinentu predvođeni legendarnim Huanom Romanom Rikelmeom i potpomognuti Huanom Pablom Sorinom i „rehabilitovanim“ pojačanjem iz Mančester junajteda Dijegom Forlanom. Stigao je tada tim sa „El Madrigala“ do polufinala najelitnijeg klupskog evropskog takmičenja i ukrstio koplja sa Arsenalom. Posle poraza od 1:0 u Londonu (strelac bio Ture), usledio je ravanš u Španiji.

Ostaće taj 26. april najtužniji dan u istoriji „žute podmornice“. Ceo grad je živeo za fudbal, niko se nije predavao, navijači su bili uvereni da će četa Manuela Pelegrinija slaviti i otići u veliko finale. Napadao je Viljareal, igrao je hrabro, bio bolji tim od učenika Arsena Vengera, a onda se dogodio najtužniji trenutak u istoriji kluba. Rezultat je bio 0:0, „žutoj podmornici“ je bio potreban gol za produžetak, dok je Arsenal grčevito branio rezultat iz Londona. Šok je usledio u 90. minutu kada je sudija iz Rusije Valentin Ivanov pokazao na „belu tačku“ za domaću ekipu. Odgovornost je preuzela prva zvezda tima Huan Roman Rikelme, uzeo je Argentinac zalet, ali je slavlje pokvario čudesni Jens Leman.

Arsenal je otišao u finale u kome je tada poražen od Barselone 2:1, a Viljareal od tada pa do danas nije imao ni približno dobra rezultat. Ekipa se raspala, a tragičar Rikelme se vratio „kući“ u Boku Juniors.

(Izvor: YouTube/Federico Ponce)

0
0

2 Komentara

  1. Secam se finala i onog slobodnjaka…Kazem caletu:“Anri centrira i Kembel daje go“ 🙂 Sve sto je Lean uradio u polufinalu usro je u finalu 🙁

    0
    0
    Odgovori
  2. Kakav je tim onda Arsenal imao… Prvo henry prešao celu odbranu Reala,sam i dao gol… Posle viljareLu petom… I na kraju protiv Barselone,dobi Leman crveni,Arsenal povede i na kraju izgubi…. Kakav tim…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter