0
Ostali sportovi

SKI SKOKOVI: Dupli trijumf Norvežana

Objavljeno: 31.01.16 u 11:17

Drugi takmičarski dan u japanskom gradu Saporou doneo je pomalo neočekivan rasplet.

Glavni pretedenti na najviši plasman ovoga puta nisu imali svoj dan. Takvu situaciju najbolje je iskoristio dvojac iz Norveške.

Anders Fanemel slavio je ispred timskog kolege Johana Andrea Forfanga. Do velike prednosti stigao je Fanemel fantastičnim skokom od 143,5 metara u prvoj seriji.

Treću pobedu u karijeri potvrdio je još jednim kvalitetnim skokom u drugoj (136,5), čime je za 5,6 poena nadmašio svog sunarodnika. Forfang je ostvario daljine od 132 i 134,5 metra što mu je bilo dovoljno za drugo mesto, zbog povećanog broja poena koji je dobio na faktor kapije.

Vremešni ali još uvek ‘žilavi’ Noriaki Kasai ostvario je prvi plasman na podijum ove sezone, skokovima od 138,5 i 134 metra. Kasai je debitovao u Svetskom kupu baš u Saporou 1988. godine.
Nemci Severin Frojnd i Ričard Frajtag plasirali su se na četvrto, odnosno peto mesto.

Peter Prevc završio je takmičenje na šestoj poziciji, i tako nije srušio rekord legendarnog Janea Ahonena od 13 uzastopnih plasmana na pobedničko postolje. Slovencu za utehu ostaje da i dalje ubedljivo vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1224 osvojena boda.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter