0
Ostali sportovi

SKI SKOKOVI: Slovenci pokorili Japan, braća Prevc na vrhu

Objavljeno: 30.01.16 u 10:39

Krajem januara svake godine karavan Svetskog kupa seli se na Daleki istok. Japanski grad Saporo tradicionalno je domaćin dva takmičenja.

Mnoge reprezentacije često poštede svoje najbolje predstavnike ovog dugačkog putovanja. Ovaj put to nije bio slučaj jer su se, osim Austrijanaca Krafta i Hajbeka, na ostrvu Hokaido pojavili svi najuspešniji skakači današnjice.

Veče u Japanu apsolutno je pripalo slovenačkim takmičarima, koji su popunila sva 3 mesta na pobedničkom postolju. Najbolji među njima, po sada već ustaljenom običaju, bio je Peter Prevc. Svetski prvak u ski letovima zabeležio je osmu pobedu sezone skokovima od 131 i 136 metara. Na drugo mesto plasirao se njegov najmlađi brat Domen fantastičnim ostvarenjima od 129,5 i 134,5 metara. Braća Prevc ponovili su rezultat iz Engelberga.

Veteran Robert Kranjec konačno je uspeo da spoji dva dobra skoka(oba po 131,5 m) pa je tako kompletirao podijum. Norvežanin Kenet Gagnes nastavlja sa sezonom karijere. Takmičenje u Saporou završio je na četvrtom mestu. Domaći predstavnici Kasai i Ito zauzeli su peto, odnosno šesto mesto.

Težak pad u drugoj seriji doživeo je Prevcov najveći konkurent Severin Frojnd, pa je tako skliznuo na 12.poziciju.

Prevc vodi u generalnom plasmanu Svetskog kupa sa 1184 boda, ispred Frojnda i Gagnesa.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter