1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

PREDSTAVLJENI: Le Talek i Babunski izabrali brojeve koje će nositi u Zvezdi (FOTOGALERIJA)

Objavljeno: 30.01.16 u 13:46

Na Marakani su danas predtsvljena dva januarska pojačanja Crvene zvezde – Makedonac David Babunski i Francuz Damijan Le Talek.

Mladi Babunski je ove zime okončao saradnju sa Barselonom u čijoj omladinskoj školi je ponikao, dok je iskusni Le Talek stigao iz ruske Mordovije, a tokom karijere je bio član i Borusije Dortmund.

Zanimljiv je izbor brojeva koje će nositi na dresovima dva fudbalera. Maedonac je izabrao broj 18, dok će Francuz nositi četvorku što i nije svojstveno vezistima odnosno uglavnom taj broj nose defanzivci.

Doskorašnji vezisti Mordovije i Barselone B obavezali su se na dvoipogodišnju saradnju sa jesenjim prvakom države.

– Drago mi što sam došao ovde, osećam veličinu kluba na svakom koraku. Nadam se da će moj boravak ovde biti uspešan, rekao je Le Talek na predstavljanju na stadionu Rajko Mitić.

Francuski fudbaler dodao je da je čuo dosta lepih stvari o klubu od nekadašnjeg saigrača iz Mordovije Mičela Donalda.

– Rekao mi je da je Zvezda klub sa velikom tradicijom i da ima odličan tim, sa velikim šansama da to pokaže u Evropi. Znam i trenera Božovića iz Rusije, Mičel mi je pričao da je sjajan stručnjak, naveo je nekadašnji reprezentativac mladih selekcija Francuske.

Mladi Babunski rekao je da je srećan prelaskom među crveno-bele.

– Zvezda je najveći i najuspešni klub na Balkanu. Mnogo sam čuo o navijačima Zvezde, koji su najbolji u Evropi. Trudiću se da opravdam poverenje i daću sve od sebe da donesem puno radosti, a to je titula i plasman u Ligu šampiona, rekla je nova Zvezdina „osamnaestica“.

Babunski je istakao da se nada da će dobrim igrama u Crvenoj zvezdi dobiti poziv u reprezemtacuju Makedonije.

– Verujem da sam prešao u pravi tim za mene. Dobio sam savete od oca i svih oko mene da pređem u Zvezdu, ističe Babunski i dodaje da mu se sviđa stadion i da će imati bolje uslove nego u Barseloni B.

Pogledajte i šta su dvojica Zvezdinih novjalija izjavila posle potpisivanja ugovora sa srpskim velikanom.

0
0

1 Komentara

  1. Dobro nam dosli i da osvojite titulu,kako ove,tako i naredne godine i da se uvek plasirate u LS.Na kraju da vas Zvezda dobro proda,uzme milionsko obestecenje za vase transfere a vi da imate dobru i uspesnu karijeru i u drugim klubovima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter