0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Senzacija u Bavarskoj, Kilde pobednik spusta

Objavljeno: 30.01.16 u 14:46

Spust u Garmiš-Partenkirhenu možda nije atraktivan kao oni u Vengenu ili Kicbilu, ali staza „Kandahar 2“ puna je zamki i po pravilu donosi pregršt iznenađenja.

Uzbuđenja nisu izostala ni o ovoga puta. Aleksandar Amot Kilde senzacionalni je pobednik trke na jugu Nemačke. Mladi Norvežanin najbolje se snašao na stazi u poznatom bavarskom ski centru, i fantastičnom vožnjom u donjem delu šokirao sve rivale. Sa startnim brojem 30, slavio je Kilde u vremenu 1.55,28 minuta, ostvarivši prvi trijumf u seniorskoj konkurenciji.

Bivši juniorski šampion sveta Boštjan Kline bio je drugi u vremenu 1.55,50. Kuriozitet je da je Slovenac prvi put zabeležio plasman u najboljih 10 u Svetskom kupu. Beat Fojc zaostao je samo dve stotinke za drugoplasiranim. Švajcarac je novim podijumom nagovestio da se vraća na staze stare slave.

Koliko je trka bila neizvesna najbolje pokazuje podatak da su četvrtoplasirani Italijan Kristof Inerhofer i Adrijan Teo iz Francuske na petom mestu kasnili 0,03 odnosno 0,07 sekundi za Klineom.

Favoriti Hanes Rajhelt, Erik Gej i Karlo Janka prebrzo su ušli u jednu traversu, i tako pokvarili odlična prolazna vremena i priliku za visok plasman.

Sutra je u Garmišu na programu veleslalom.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter