2
The Best Of

VREMEPLOV: Asistencija koju je slavni Maradona proglasio najboljom ikada! (VIDEO)

Objavljeno: 29.01.16 u 19:05

I zaista, ni pre, a ni posle toga, nismo videli asistenciju sa toliko inteligencije i gracioznosti u više nego atraktivnom pokretu.

Mnogo puta je Alesandro Del Pjero oduševljavao publiku, pre svega Juventusovu, svojim golovima i driblinzima, ali ostalo je upamćeno da je bio i majstor asistencija. Neretko je igrao na poziciji povučenijeg napadača, polušpica, a sa tog mesta najviše je profitirao igrajući u tandemu sa Davidom Trezegeom.

Pored toga što su obojica godinama u Seriji A držali čelna dva mesta na tabeli najboljih strelaca, Francuz mu je bio omiljena meta za asistencije kojima je, to je potvrdio i sam Trezege, postao slavan golgeter.

Bio je 8. maj 2005. godine. Na San Siru su se sastala dva glavna i može se reći jedina pretendenta za titulu šampiona Italije, Milan je jurio pobedu nad Juventusom koji je imao blagu zalihu na vrhu tabele Serije A.

C_3_Media_1020453_immagine_l

Dve ekipe koje su vrvele od superzvezdi svetskog fudbala. Na jednoj strani Dida, Maldini, Nesta, Stam, Kafu, Gatuzo, Pirlo, Sedorf, Kaka, Tomason i Ševčenko, a na drugoj Bufon, Tiram, Zambrota, Kanavaro, Pesoto, Kamoranezi, Apija, Emerson, Nedved i gorepomenuti napadački tandem Del Pjero-Trezege.

I upravo njih dvojica su zvezde naše priče, tačnije, legendarni ‘Pinturikio, koji je svojom asistencijom za jedini pogodak na tom meču omađijao čak i slavnog Dijega Armanda Maradonu.

– Za mene je potez Del Pjera na tom meču najlepša asistencija koju sam ikada video – izjavio je jednom prilikom oduševljeni ‘El Pibe‘.

tumblr_llya6wfpnU1qjvo7do1_500

U 28. minutu susreta, Del Pjero je u naizgled izgubljenoj situaciji pokušao da probije Gatuza i poslednju liniju odbrane Milana, ali u prvi mah nije uspeo. Lopta se posle njegovog prvog pokušaja odbila visoko u vazduh, a onda je usledila čarolija.

Umesto da, kao što bi uradilo 99 posto igrača, ponovo primiri loptu i sačeka nekog od saigrača, Del Pjero je ‘očima na leđima’ video Davida Trezegea i ‘makazicama’ iz prve ga uposlio ‘kao rukom’. Protiv toga nema odbrane.

Jednostavno, svi su stali kao ukopani, potpuno šokirani potezom posle kog golgeteru kakav je bio Trezege nije bilo teško da glavom loptu sprovede u mrežu i doprinese jednoj od, zaista, najlepših asistencija koje smo ikada imali prilike da vidimo.

(Izvor: youtube / KatartikoX3)

Bio je to gol koji je doneo pobedu ‘Staroj dami’, a tri kola kasnije i ‘Skudeto’ Juventusu te sezone. Međutim, godinu dana kasnije, usledio je ‘Kalčopoli’ skandal, pa je sezona 2004/2005 proglašena nevažećom zbog navodnih malverzacija i Juventusa i Milana, koje se i dan danas dokazuju.

Ali, ostala nam je ova čuvena asistencija Alesandra Del Pjera da joj se divimo za sva vremena. To se nikako nije moglo namestiti.

0
0

2 Komentara

  1. Milan je na tom mecu drasticno pokraden isto kao i u jesenjem delu sezone, isto kao i u sledecoj sezoni u Torinu…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter