0
Evropske lige

LIGA 1: Lil u Marseju, Parižani gostuju Sent Etjenu

Objavljeno: 29.01.16 u 08:25

Predstojećeg vikenda biće odigrano 23. kolo francuske Lige 1, koje nam donosi nekoliko uzbudljivih mečeva u najavi.

Kolo će biti otvoreno utakmicom između Olimpik Marseja i Lila. Olimpik je neporažen na poslenjih pet utakmica, ali je zabeležio samo jednu pobedu. Sa druge strane Lil je u padu forme, pa će domaći na Velodromu tražiti novu pobedu i ozbiljniji priključak u trci za Evropu.

U subotu Monako gostuje ekipi Anžea. Domaćin nije uspeo u prošlom kolu da ozbiljnije zapreti Pari Sen Žermenu, ali i ovo kolo donosi im duel sa timom iz vrha tabele. Anže će pokušati da se izdigne iznad tog gorkog poraza na Parku prinčeva i iznenadi ekipu Monaka.

U nedelju bi zanimljiv duel trebalo da bude odigran u Bordou gde gostuje Ren. I jedna i druga ekipa su u dobroj formi pošto su bez poraza u poslednjih pet mečeva.

U istom danu „Sveci“ gostoju ekipi Sent Etjena. Pari Sen Žermen je usamljen na vrhu tabele, zanimljiva je činjenica da je druplasirana ekipa (Monako) bliža zoni ispadanja nego Parižanima. Ekipa Lorana Blana igra bez pritiska što joj donosi uspehe iz nedelje u nedelju.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Liga 1, 23. kolo

Petak, 29. januar
20.30 Olimpik Marsej – Lil

Subota, 30. januar
17.00 Anže – Monako
20.00 Troa – Nant
20.00 Lorijen – Rems
20.00 Gazalek – Monpelje
20.00 Bastija – Olimpik Lion
20.00 Tuluz – Gengan

Nedelja, 31. januar
14.00 Kan – Nica
17.00 Bordo – Ren
21.00 Sent Etjen – Pari Sen Žermen
[/stextbox]

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pripremio: Kristijan Paunović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter