0
Evropske lige

FOTO: Twitter

I RIO FERDINAND SE JAVIO: Emotivno pismo najboljem sa kojim sam ikada igrao! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 29.01.16 u 16:22

Dugo će Nemanji Vidiću reči koje je napisao Rio Ferdinand na svoj Fejsbuk profilu ostati urezane u pamćenje.

Rio Ferdinand i Nemanja Vidić činili su jedan od najboljih štoperskih tandema u istoriji tima sa Old Traforda.

Otuda i ne čudi status koji je sjajni defanzivac „Gordog albiona“ posvetio svom nekadašnjem partneru u odbrani, a sada u penziji – Nemanji Vidiću:

–  Odakle je ovaj mali, pitali smo se kada je došao u klub. Videti kakva sila je postao pokazuje koliko rada i truda je uložio u sebe. Mentalna i fizička posvećenost su ogromne. 

Nemanja je na treninzima igrao protiv Kristijana Ronalda, Vejna Runija, Sahe, Van Persija… veliki korak za nekoga ko je došao iz ruske lige. U svlačionici je poprilično hladan svet, maltene svima se sudi, bez žaljenja… i njemu smo! Ali, Nemanja je mislilac, i mogućnost sagledavanja problema iz različitih uglova učinilo ga je onim što je na kraju i postao.

– Mnogi su me pitali da li smo mnogo vežbali naše uigravanje… ne, ništa specijalno, došlo je prirodno. Nemanja je veoma agresivan, voleo je da napada loptu, dok sam ja na sebe preuzimao „čišćenje“ za njim i pokrivanje, ako je bilo potrebe. Stilovi su nam se savršeno uklopili i izvukli najbolje iz nas.

Moj omiljeni partner.

Postao je štoper kog su se bojali. Nisam video da neko onako napada loptu, a neretko je na nju išao hrabrije od svih. Ali, znao je i sa loptom, što su mnogi, zbog njegove agresivnosti, ignorisali, a njega je to nerviralo.

Kao prijatelj, napravljen je od savršenog materijala. Uvek iskren, ali i spreman na smeh – pod uslovom da je trenutak za njega.

Nedostajaće Junajtedu, nedostajaće fudbalu.

Kakav igrač… kakav čovek…

Dobrodošao u penziju, brate!

 

A ako vas zanima zašto Vidića i Ferdinanda mnogi smatraju jednim od najboljih štoperskih tandema koji su igrali na Ostrvu, pogledajte sami…

 

(Izvor: Youtube/UtdJosh 20)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter