15
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Zvezda ‘gazi’, Pionir je ‘progutao’ i Lokomotivu (VIDEO)

Objavljeno: 29.01.16 u 22:05

U 5. kolu Top 16 faze Evrolige Crvena zvezda je kao domaćin savladala Lokomotivu Kubanj 80:66 (33:21, 17:16, 17:17, 13:12).

Pionir je neosvojiva tvrđava. U beogradskom „hramu košarke“ pao je jedan od najboljih timova u ovogodišnjem izdanju Evrolige,Lokomotiva Kubanj. Četa Dejana Radonjića odigrala je sjajno, više u odbrani nego u napadu, ali dovoljno da skroz razoruža Ruse koji su se retko kad vraćali na ispod deset poena zaostatka.

Crvena zvezda je odigrala prvu NBA četvrtinu. Ubacila je čak 33 poena, imala je 14 poena prednosti 23:9, Rusi su se vratili, ali je Zvezda četvrtinu dobila 33:21 na krilima stranaca Milera, Cirbesa i Kinsija. Amerikanci i Nemac su postigli sve poene u prvih šest minuta utakmice.

Od kraja prve deonice, pa sve do kraja meča Crvena zvezda je kontrolisala utakmicu. Retko kada je dopuštala gostima da se spuste ispod „minus deset“, a najboljeg protivničkog igrača Dilejnija je četa Dejana Radonjića neutralisala i napunila faulovima. Crvena zvezda je u trećoj deonici napravila prednost 65:50 što je bio znak da će Delije proslaviti i treću vezanu pobedu u Evroligi. Nošena pesmom sedam hiljada navijača crveno-bela brigada je nastavila sigurnim korakom da „maršira“ ka trijumfu. Pogađali su trojke Miler, Dangubić i Kinsi, samo da se publika ne uspava i da se atomsefra ne ugasi. Na kraju velikih 80:66 za srpskog šampiona.

Crvenu zvezdu je do pobede vodio Miler sa 24 poena i četiri trojke iz pet pokušaja. Pratio ga je u stopu Kinsi sa 19 poena, kao i Cirbes sa 18 koševa. Trio je bio dovoljan da se potopi legija stranaca iz Krasnodara, u čijim redovima su se istakli Rendolf sa 22, Dilejni sa 16 i Klever sa 15 koševa.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

CRVENA ZVEZDA – LOKOMOTIVA KUBANJ 80:66 (50:37)

Hala: Pionir. Gledalaca: 6.500. Sudije: Migel Perez, Tolga Sahin i Haliko Are.

CRVENA ZVEZDA: Kinsi 19, Rebić, Dangubić 3, Lazić, Micić 2, Tejić, Simonović, Gudurić 7, Jović 3, Miler 24, Cirbes 18, Štimac 4.
LOKOMOTIVA: Dilejni 16, Singelton, Rendolf 22, Drejper 3, Kanjgin, Klaver 15, Bikov 1, Koliškin, Balašov, Voronov, Zubkov 2, Broekof 7.

[/stextbox]

0
0

15 Komentara

  1. Bravo momci !!!!!!!!!!!!!! samo bi upravu kaznio zbog namestanja sa grobarima-franjevcima…realno ispod 20 nije trebalo da bude jer ako zasluzili da ispadnu neka i ispadnu.

    0
    0
    Odgovori
  2. Pozdrav za penzionere,hahhahahahahahahahahah,ode lokomotiva:cihu,cihu,cihuhu,cihu,cihu,cihuhu,cihu,cihu,cihuhu,cihu,cihu,cihuhu,cihu,cihu,cihuhu,cihu,cihu,cihuhu,cihu,cihu,cihuhu,cihu,cihu,cihuhu.HAHAHAHAHAHA.

    0
    0
    Odgovori
  3. nanananana Zvezda sampion! bravo momci! samo mi je zao sto ste pustili partizan ali dobro i tu sam bar uzeo lovu! aba liga je nebitna odradicemo to kad bude trebalo. fokusirati se na El . napred Zvezdo! napred sampioni!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter