0
Košarka

FOTO: TWITTER

NBA: Novi dabl-dabl šou Marjanovića, Bjelici skandirali ‘MVP, MVP’, Jokić doživeo povredu (VIDEO)

Objavljeno: 28.01.16 u 09:07

Svi srpski košarkaši u NBA ligi bili su na parketu u noći između srede i četvrtka.

Najzapaženiji je bio Boban Marjanović koji je u meču San Antonija protiv Hjustona i ubedljivoj pobedi od 130:99 ostvario novi dabl-dabl učinak u svojoj NBA karijeri. Bobi je za 19 minuta provedenih na parketu ubacio 13 poena i uhvatio 10 skokova. Šutirao je iz igre 5/9 i šutirao 3/4 sa linije penala.

Prošle godine najbolji centar Evrolige i u najjačoj ligi sveta nastavlja da zakucava gotovo na identičan način:

Što se tiče same utakmice, Sparsi nisu imali apsolutno nikakvih problema da deklasiraju Roketse, koji ove sezone kada Harden nije na svom nivou su u ‘kanalu’. ‘Brada’ je ubacio 20 poena, ali nije mogao protiv raspoloženog San Antonija, gde su pored Marjanovića, najefikasniji bili Lamarkus Oldridž sa 23 i Kavaj Lenard i Deni Grin sa po 18 poena.

Zapažen je bio i Nemanja Bjelica koji je prvi put posle tačno dva meseca ostvario dvocifren učinak u NBA ligi i to bi možda moglo da nagovesti ‘profesorov’ povratak u pravu formu. ‘Beli’ je za 23 minuta na parketu postigao 11 poena, po tri skoka i asistencije i jednu osvojenu loptu.

Sve to navelo je navijače u Minesoti da mu skandiraju ‘MVP, MVP’, ali nije i trenera ‘vukova’ da ga ostavi u igri u poslednjim minutima kada se meč rezultatski lomio. Oklahoma je na kraju slavila sa 126:124, najviše zahvaljujući tandemu Vestbruk-Djurent.

‘Kej Di’ je ubacio 27 poena, Vestbruk 24, a njima priključen ove noći bio je i Enes Kanter, centar koji je ubacio čak 23 poena. Na drugoj strani, najbolju utakmicu imao je Zek Levin, strelac čak 35 poena, pratili su ga Dieng sa 21, Vigins sa 20 i Tauns sa 19 poena.

(Izvor: youtube / Ximo Pierto)

Iako je jedini bio starter najmanje se istakao Nikola Jokić. U noći u kojoj je saznao da je pozvan za NBA ‘Ol-star’ meč SAD-a i ‘Tima sveta’ Jokić je na utakmici između Denvera i Bostona doživeo povredu.

Naime, na njega je prilikom jedne kontre naskočio Ejvori Bredli, ‘zalepio’ mu blokadu, ali i povredio mu desnu potkoleničnu kost. To bi, prema prvim procenama, moglo da ga odvoji od parketa najmanje nedelju dana, ali bi trebao da bude spreman za najavljeni ‘Ol-star’ meč u Torontu.

Evo i kako je do povrede došlo:

Do tog momenta Jokić je za 19 minuta postigao tri poena, uhvatio sedam skokova, podelio četiri asistencije, podelio i jednu rampu, ukrao jednu, ali i izgubio tri lopte.

Što se tiče same utakmice Boston je slavio sa 111:103 upravo zahvaljujući pomenutom Bredliju koji je ubacio 27 koševa. Na drugoj strani, Barton i Galinari su bili najefikasniji sa po 23 ubačena poena.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

NBA, rezultati:

Klivlend – Feniks 115:93
Boston – Denver 111:103
Detroit – Filadelija 110:97
Atlanta – LA Klipers 83:85
Minesota – Oklahoma siti 124:126
San Antonio – Hjuston 130:99
Juta – Šarlot 102:73
Golden Stejt – Dalas 127:107

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter