0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA, TOP 16: Repriza prošlogodišnjeg finala u Madridu, lak posao za CSKA i Fenerbahče

Objavljeno: 28.01.16 u 10:20

Danas su na programu tri utakmice petog kola TOP 16 faze Evrolige.

Prva utakmica današnjeg programa iz grupe F će biti odigrana u Moskvi, gde će CSKA našeg Miloša Teodosića dočekati Brose Basket. Zanimljivo je da ruski gigant još uvek nije poražen u duelima sa nemačkim timom, a susreli su se već deset puta. Sjajna vest za navijače ruskog tima je povratak francuskog reprezentativca, Nanda de Koloa, koji je pauzirao dve utakmice zbog povrede.

‘Armejci’’ su neočekivano 4. u grupi, a u prethodnoj rundi su izgubili od Laboral Kuće, što je bilo prvoklasno iznenađenje. Sada je odličan trenutak da ostvare novu pobedu, jer im u goste dolazi ekipa sa kojom ne bi smeli da imaju problema.

Četa Andree Trinkijerija je posle četiri kola na iznenađujućem 2. mestu sa polovičnim učinkom, a najviše se izdvaja njihov trijumf protiv Olimpijakosa u Pireju. Oni večeras nemaju sta da izgube, znaju protiv koga dolaze, a to im može biti samo motiv više da pruže što bolju partiju. Pored Evrolige, odlično im ide i u nacionalnom prvenstvu, zauzimaju 1. mesto sa samo jednim porazom iz deset utakmica.

milos-teodosic-cska-moscow-eb13

U jedinoj utakmici današnjeg programa iz grupe E, Fenerbahče će na svom terenu ugostiti Cedevitu. Turski klub, koji sa klupe predvodi Željko Obradović, u utakmicu ulazi kao jedini neporaženi tim u drugoj fazi takmičenja i apsolutni je favorit.

Pored toga što je još uvek neporažen, Fenerbahče postiže najviše poena, ima najviše skokova i blokada po utakmici. Pored dominacije u Evroligi, odlično igraju i u prvenstvu Turske, a trenutno su u seriji od sedam vezanih pobeda u svim takmičenjima. Poslednja je stradala Darušafaka u Evroligi.

Što se gostiju tiče, posle tri vezana poraza su uspeli da vežu isto toliko pobeda, od kojih je ubedljivo najbitnija ona protiv Anadolu Efesa u prethodnoj rundi. Što se igračkog kadra tiče, jedino je neizvestan nastup Luke Žorića, a ukoliko nastupi, biće to povratak njega i Džejmsa Vajta u dvoranu u kojoj su nekada nastupali.

Očigledno je da Cedeviti odgovaraju turski klubovi, jer je obe pobede u drugoj fazi takmičenja ostvarila baš protiv njih (Anadolu Efes i Darušafaka), ali će duel sa najdominantnijim turskim klubom biti pravi izazov za izabranike Veljka Mršića.

FOTO: Twitter, twitter.com/ACBCOM
FOTO: Twitter, twitter.com/ACBCOM

U derbiju dana, Real Madrid dočekuje Olimpijakos, što će biti repriza prošlogodišnjeg finala. Real ove sezone svojim protivnicima dopušta veliki broj poena, to će morati da regulišu, ukoliko žele da ponovo pobede crveno-bele iz Pireja.

‘Kraljevići’ su u prethodnom kolu poraženi u španskom derbiju od Barselone, poenima Džastina Dolmena na samom kraju utakmice, tako da su sada prinuđeni da daju sve od sebe i vrate se na pobednički kolosek. Igraju po principu toplo-hladno, pa su posle poraza od Barselone, uspeli da pobede Unikahu u španskom prvenstvu, iako su i u toj utakmici prikazali mnoštvo slabosti. U klub je u međuvremenu iz Mursije stigao i centar Augusto Lima, ali će on imati pravo nastupa u Evroligi tek od 7. runde.

Što se gostiju tiče, u Madrid dolaze posle lagane pobede u najvećem grčkom derbiju, napunjeni samopouzdanjem i željom da se osvete za prošlogodišnji poraz u finalu. Iako su u grčkom prvenstvu ubedljivo prvi sa samo jednim porazom, u Evroligi u poslednjih par utakmica pružaju očajne partije.

Posle poraza na svom terenu od Brose Basketa, doživeli su još jednu katastrofu u Kaunasu u prethodnom kolu, gde su Žalgirisu, do tada ekipi bez ijedne pobede, uspeli da ubace mizernih 55 poena. Ostaje nam da vidimo da li je u pitanju prolazna kriza i da li Spanulis i ostakak ekipe mogu da gurnu Real na samo dno tabele.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Grupa E

19.30 Fenerbahče – Cedevita

Grupa F

18.00 CSKA – Brose Basket
20.45 Real Madrid – Olimpijakos

[/stextbox]

Pripremio: Filip Srbljak

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter