0
ATP

ĐOKOVIĆ ISKRENO: Igrao sam neverovatno!

Objavljeno: 28.01.16 u 12:59

Prvi teniser sveta Novak Đoković rekao je da je morao da pruži maksimum da bi pobedio Rodžera Federera u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Đoković je prva dva seta dobio za samo 54 minuta.

– Igrao sam neverovatna prva dva seta, jer je to neophodno protiv Rodžera, koji tokom celog turnira igra na visokom nivou. Znao sam da će biti agresivan, da će menjati udarce i jačinu, ali igrao sam sa dovoljnim intenzitetom i koncentracijom – rekao je Đoković posle meča.

On je danas pobedio Federera u četiri seta – 6:1, 6:2, 3:6, 6:3. Njih dvojica odigrali su 45. međusobni meč, a Nole je poveo u međusobnom skoru sa 23:22.

– Govorio sam mnogo puta da su mi Rodžer i Rafa (Rafael Nadal) dva najveća rivala koje imam u karijeri. Igrao sam mnogo sa njima i mnogo sam radio da bih došao do pozicije da ih izazovem. Sada sam došao do toga i pokušavam da uživam u trenutku – rekao je srpski reprezentativac.

Đoković je do sada pet puta osvajao Australijan open i aktuelni je šampion.

– Ovo je prvi grend slem koji sam osvojio, i svaki put kada se vratim ovde i uđem u ovu arenu, budi mi sjajne uspomene. Ovde sam igrao najbolji tenis – rekao je Đoković.

U drugom polufinalu sastaju se Endi Marej i Miloš Raonić.

– Očekujem neočekivano. Marej je u sjajnoj formi i mnogo ljudi navija za njega ovde. Imam dva slobodna dana i radujem se tom odmoru. Videćemo još ko će biti u finalu – rekao je Đoković.

Rodjeni Beogradjanin je i kroz šalu kritikovao Džima Kurijera tokom intervjua. On je pitao Đokovića zašto se stalno pomera unazad tokom razgovora. Srpski reprezentativac mu je potom uzeo mikrofon iz ruke i rekao „ti ovo radiš“ i onda se uneo Amerikancu u lice.

– Previše si blizu. Dosta mi je suočavanja za danas – rekao je Đoković kroz osmeh i dobio aplauz publike.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter