0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

DEJAN RADONJIĆ: ‘Rampa’ Dilejniju i Drejperu korak bliže pobedi!

Objavljeno: 28.01.16 u 15:10

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa mora da odigra iznad svojih mogućnosti ukoliko želi da pobedi Lokomotivu Kubanj u 5. kolu Top16 faze Evrolige.

– Igramo protiv kluba koji godinama mnogo ulaže i ima sve veće ambicije u Evroligi. Ove sezone igraju odlično, pobedili su na 11 od 14 mečeva i to dovoljno govori. Potrebna nam je timska igra, uz čvrstu odbranu u dugim intervalima, kako bismo savladali Lokomotivu – rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.

Radonjić je ruski tim uporedio sa liderom E grupe Top16 faze i jednim od favorita za osvajanje Evrolige Fenerbahčeom.

– Lokomotiva ima samo poraz od Fenerbahčea u Istanbulu, a i to je mogla da dobije. Vodili su dugo, ali je turskim tim preokrenuo u završnici. Pokazali su da mogu da u njihovom rangu i da će se voditi velika borba za prvo mesto. Verujem da će se boriti za završni turnir Evrolige – naveo je Radonjić.

On je dodao se pokazalo da crveno-beli u Beogradu, uz podršku navijača mogu da sruše bolje ekipe.

– Moramo da budemo iznad naših mogućnosti. Igraćemo protiv šuterski snažne ekipe, ali ako odigramo odličnu odbranu nad Drejperom i Dilejnijem, mislim da možemo da ih dobijemo – rekao je Radonjić i istakao da je neophodno ići postepeno u drugoj fazi Evrolige.

– Krenuli smo dosta dobro i videćemo u kojem pravcu ćemo ići. ABA liga nam je i dalje prioritet, ali želimo svakoga da pobedimo u Evroligi. Ima još dosta da se igra, ali nismo bez ambicija – zaključio je Radonjić, uz napomenu da „nema ništa novo u vezi sastanka predstavnika Crvene zvezde sa Evroligom u Barseloni“.

Utakmica 5. kola E grupe Top16 faze između Crvene zvezde i Lokomotive Kubanj igra se sutra od 20 sati u hali Pionir.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter