0
Fudbal

STIŽE NOVI PREDSEDNIK FIFA: Infantino dobio podršku

Objavljeno: 28.01.16 u 19:29

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) podržala je danas kandidaturu Švajcarca Đanija Infantina za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

CONMEBOL, u čijem sastavu je 10 članica, pružio je jednoglasnu podršku generalnom sekretaru Evropske fudbalske unije (UEFA) Infantinu na izborima za predsednika FIFA, 26. februara u Cirihu.

Južnoamerička organizacija je pre dva dana izabrala novog predsednka, Alehandra Domingesa iz Paragvaja. On je na toj funkciji zamenio sunarodnika Huana Anhela Naputa, koji je prošlog meseca uhapšen u Švajcarskoj i izručen SAD zbog optužbi za reketiranje u sklopu istrage oko velikog korupcionaškog skandala u FIFA.

Naput je prethodno rekao da će CONMEBOL na izborima krajem februara podržati predsednika UEFA Mišela Platinija, ali je Francuz suspendovan na osam godina zbog finansijskih malverzacija i nije priznata njegova kandidatura. Infantina je u ponedeljak podržalo sedam članica FIFA iz Centralne Amerike.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter