2
Košarka

LIGA ŠAMPIONA: Poznat koncept, FIBA zove i klubove iz ABA lige

Objavljeno: 27.01.16 u 13:56

Klubovi koji igraju takmičenja pod okriljem ULEB ovih dana sastanče u Barseloni kako bi konkretizovali ideju nove Evrolige, dok sa driuge strane FIBA danas okuplja predstavnike Saveza i liga na koje računa u svojoj novoj Ligi šampiona.

Španski Mundo Deportivo ekskluzivno je preneo kako bi trebalo da izgleda novo takmičenje.

U četiri grupe bilo bi svrstano po osam klubova odnosno učestvovalo bi ukupno 32 ekipe. Četiri prvoplasirana bi išla u plej-of, peti i šesti bi se preselili u drugo po jačini takmičenje, dok bi sedmi i osmi završili sezonu u Evropi.

U plej-ofu bi se igralo samo dve utakmcie i u slučaju da oba tima zabeleže po jednu pobedu odlučivala bi koš razlika. Četiri poslednja tima odnosno ekipe koje prebrode četvrtfinale išla bi na Fajnal-for.

Plan FIBA je da polovinu vlasništva ovog takmičenja podeli ligama čiji klubovi budu učestvovali, a predviđeni su Španija, Turska, Grčka, Nemačka, Francuska, VTB i ABA liga.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter