0
Ostali sportovi

EP U RUKOMETU: Spektakularan finiš, Norveška napravila senzaciju, a šta tek reći za podvig Hrvata!

Objavljeno: 27.01.16 u 22:15

Poznati su svi učesnici polufinala Evropskog prvenstva u rukometu koji će se predstojećeg vikenda posle više od dve nedelje završiti u Poljskoj.

Izuzetan finiš druge faze prvenstva Evrope u rukometu videli smo ove večeri. Ne zna se koja je bila zanimljivija utakmica.

Francuzi su protiv Norvežana imali meč loptu za polufinale, ali se desio suprotan scenario po kom su Skandinavci deklasirali branioca titule sa 29:24, pa je odluka morala da padne u poslednjoj utakmici između Poljske i Hrvatske.

U tom meču moguća su bila tri scenarija za rasplet grupe. Ukoliko bi Poljska slavila ili čak izgubila do četiri razlike, prošla bi dalje. Hrvatima je bila potrebna pobeda preko 11 razlika, dok bi u toj ‘međurazlici’ između četiri i 10 golova u pobedu Hrvatske u polufinale prošla Francuska.

Međutim, naši susedi su odigrali najbolju utakmicu na prvenstvu, potpuno ‘prebili’ domaćina Poljsku i ubedljivim trijumfom 37:23 obezbedili plasman među četiri najboljih.

U drugoj grupi Nemačka i Danska su igrali u međusobnom meču utakmicu za polufinale, a pobedu je, možda i iznenađujuće, slavila Nemačka rezultatom 25:23.

Danci su gajili nadu da bi u poslednjem meču te grupe Rusija mogla da iznenadi Španiju, ali se to nije desilo. ‘Furija’ je pobedila sa 25:23 i to posle preokreta i tako došla do borbe za medalju.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

EP u Poljskoj:

Grupa 1:

Makedonija – Belorusija 29:30
Francuska – Norveška 24:29
Poljska – Hrvatska 23:37

Tabela: Norveška 9, Hrvatska 6, Poljska 6, Francuska 6, Belorusija 2, Makedonija 1.

Grupa 2:

Švedska – Mađarska 22:14
Nemačka – Danska 25:23
Španija – Rusija 25:23

Tabela: Španija 8, Nemačka 8, Danska 7, Švedska 4, Rusija 3, Mađarska 0.

Polufinale:

Norveška – Nemačka
Španija – Hrvatska

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter