0
Fudbal

BRAZILAC POSTAJE SRBIN: Veliko pojačanje za ‘Orlove’ stiže iz slavnog Sao Paula (VIDEO)

Objavljeno: 27.01.16 u 17:41

Fudbaler brazilskog Sao Paula uskoro bi mogao da obuče dres našeg državnog tima.

Kako prenosi MocartSport 19-godišnji štoper „trikolora“ Lijanko Evanđelista Silveira Neves Vojnović prihvatio je poziv Fudbalskog saveza Srbije da zaigra za našu reprezenatciju.

– Moji menadžeri su ranije stupili u kontakt sa FS Srbije i rekli mi za interes sa njihove strane. Na korektan način su ovaj slučaj stavili pred mene i moju porodicu. Sa oduševljenem smo zajednièki doneli odluku i prihvatio sam poziv. Veoma sam srećan i ponosan zbog ovog priznanja. Na kraju krajeva, možda zaigram sa Srbijom na nekom velikom takmičenju što bi bio veliki izazov u mojoj karijeri, rekao je Vojnović, a prenosi Mocartsport.

Deda fudbalera Sao Paola je posle Drugog svetskog rata emigrirao u Brazil gde se oženio i dobio decu među kojima je i Lijankov otac Marselo.

Prošao je omladinsku školu Botafoga, a za klub sa Morumbija je debitovao kao 18-godišnjak. Već u prvoj sezoni je odigrao 11 utakmica za slavni klub, a već u sledećoj sezoni mogao bi da dobije još veću minutažu.


(Izvor: Youtube/CANAL FOOTPEDIA)

Za početak mladi Vojnović će igrati za omladinsku selekciju naše zemlje, a prva prilika za to je prijateljski meč sa Španijom 2. marta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter