7
Košarka

BRATSKI: Partizan i PAOK odlučili koju će Evroligu igrati

Objavljeno: 27.01.16 u 20:03

Najtrofejniji srpski klub igraće u klupskim takmičenjima pod okriljem FIBA.

Takmičenja u okviru Međunarodne košarkaške federacije biće konkurentska ULEB takmičenjima.

Pored Partizana ovu odluku se doneli PAOK i Aris. Informaciju je preneo izraelski novinar, Dejvid Pik, ali za sada nema zvanične potvrde ove informacije.

 

Ukoliko se ispostavi kao tačna, crno-beli bi igrali kao i pre 16 godina kada su, takođe učestvovali u takmičenju koje je organizovala FIBA, u Suproligi.

Partizan je u sezoni 2000/2001 u Suproligi stigao do čevrtfinala gde je poražen od francuskog Asvela, a jedini pobednik ovog takmičenja je izraelski Makabi.

Po trenutnom stanju stvari crno-beli će biti u konkurenciji za takmičenje u FIBA Ligi šampiona, koju, takođe podržavaju košarkaški savezi Francuske i Italije.

Nova FIBA Liga šampiona brojaće 32 učesnika od koji će dva mesta pripasti ABA ligi.

0
0

7 Komentara

  1. Pa prve dve ekipe igraju, tako da partizan nisu morali ni da pitaju, on ispada iz lige ako ne sad sledece sezone sigurno, sad treba da ljube covica u dupe jer im je dao opstanak, svi znaju a samo se grobarćići tripuju da su pobedili!

    0
    0
    Odgovori
  2. Znači navukli cigane, i sad se gasi ULEB… Pa nije u redu Đordi… Vrati kučki lovu… Ul. S. Šupanca, ŽELEZNIK

    0
    0
    Odgovori
  3. U slucaju da jedan ili dva od jacih klubova potegnu ka Fibi raspade se Bartomeu privatna euroliga… Tipa CSKA, BARSA, FENER… A moguce je jer Fiba nudi neku opasnu lovu. U dojche sportu sam procitao da nudi i do 100.000 e za pobjedu na strani… Sad. Sami bog zna kad su sve lopovi

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter