0
Evropske lige

GODINE MU NE MOGU NIŠTA: Bufon ne razmišlja o penziji

Objavljeno: 26.01.16 u 15:49

Čuvar mreže Juventusa i italijanske reprezentacije, Đanluiđi Bufon još bi da stoji među stativama, iako ima 38 godina.

Jedinica ‘stare dame’ ne pomišlja da okači kopačke o klin, već da brani dok fizički bude bio spreman, uprkos tome što je na pragu pete decenije.

Nakon meča sa Romom, legendarni čuvar mreže je izjavio da bi mogao da bude na golu reprezentacije i na SP u Rusiji 2018. 

– Ako budem mogao da izguram do Svetskog prvenstva 2018, ići ću. Posle toga ću zatvoriti vrata i prestati da igram fudbal, rekao je Bufon za italijanske medije

Onda se osvrnuo i na pobedu nad ‘vučicom’, koja je ujedno i 11 pobeda Juventusa u nizu.

– Juventus prolazi kroz izuzetan period, ne možete da pobedite 11 puta za redom ako niste u vrhunskoj formi. Moramo biti oprezni, jer se takvi nizovi pre ili kasnije završe. Mi moramo da pokušamo da ga produžimo koliko god je to moguće, istakao je legendarni golman.

Ukoliko Bufon bude igrao na svetskoj smotri fudbala u Rusiji, izjednačiće rekord još jednog italijanskog golamana, Dina Zofa, koji je na svetskom prvenstvu 1982. godine imao 40 godina isto koliko će i ‘Điđi’ imati 2018. godine.

 

(izvor: youtube/CaptainBlack)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter