1
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

BORAC IZ ČAČKA: Šćepanoviću, hvala ti, pravi se ‘džentlmen’!

Objavljeno: 26.01.16 u 13:08

Borac iz Čačka zahvalio se Vojvodini njenom prvom čoveku Zoranu Šćepanoviću jer su ispali „džentlmeni“ kada je reč o transferu Dušana Jovančića i Nemanje Miletića u Novi Sad.

Naime, dvojica fudbalera su tužila klub iz Čačka pred Arbitražnom komisijom zbog neisplaćenih plata i kao slobodni igrači su mogli da napuste klub iz grada sa Morave. Ipak, Vojvodina je odlučila da „zebrama“ ispalti obeštećenje. Zbog toga se Borac zahvalio i izdao zvanično saopštenje.

– Fudbalski klub Borac koristi priliku da se oglasi i zahvali FK Vojvodina iz Novog Sada, a naročito predsedniku, gospodinu Zoranu Šćepanoviću, kao i našim bivšim igračima Dušanu Jovančiću i Nemanji Miletiću. Svedoci smo teškog vremena, krize ljudskih odnosa, teških finansijskih situacija u klubovima i društvu u celini. Moderno, ali ne toliko moralno vreme koje ruši sve pred sobom posebno izraženo u srpskom fudbalu, vreme koje ruši odnose, modu koja iza svakog ugla vreba da preotme igrača, da zaboravi trud i stvaranje igrača od strane trenera i svih struktura kluba. Potez predsednika FK Vojvodina gospodina Zorana Šćepanovića je za svaku pohvalu. Pokazao je svoju ličnu veličinu, ljudskost, veličinu kluba koji uspešno vodi.

U pitanju su odlasci naša dva igrača Dušana Jovančića i Nemanje Miletića koji su postali članovi Novosadskog superligaša. Naša dva igrača su povela arbitražni spor protiv FK Borac i imali osnov za raskid profesionalnog ugovora. Znao je to i predsednik Šćepanović, ali nije hteo da radi kao ostali, već sportski, džentlmenski pozvao i obećao pre više od mesec dana korektnost i ispunio obećanje Imao je gospodin Zoran Šćepanović lični i poslovni problem, poznato je svima. Ali i sa mesta gde je bio setio se ljudi i svoje reči i poručio tri puta da posao sa Borcem završe kako je sam obećao prilikom pregovora i dogovora. Neće FK Vojvodina osiromašiti niti će se Borac obogatiti ali ovakvi potezi nemaju cenu. Oni jednostavno vraćaju veru u sport i prijateljske i sportske odnose, na koje su na žalost mnogi zaboravili.

Želimo javno da se zahvalimo i našoj dvojici igrača jer su i oni postupili drugačije od vremena, od trenutne mode. Poštovali su šta je sve Borac uradio za njihov razvoj i reputaciju. Naprvili su poravnanje, nešto oprostili, napravili reprograme i čista obraza uz uzdignuto čelo, uvereni smo pojačali našeg sportskog rivala i prijatelja iz Novog Sada. Još jednom zahvalnost gospodinu Zoranu Šćepanoviću i FK Vojvodina. Da je više Šćepanovića i klubova kao Vojvodina uvereni smo da bi svima u srpskom fudbalu bilo bolje – piše na zvaničnom sajtu Borca iz Čačka.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter