0
Ostali sportovi

ATLETIKA: Suspendovane četiri Ruskinje

Objavljeno: 26.01.16 u 13:12

Olimpijski komitet Rusije izrekao je kazne atletičarkama koje su bile pozitivne na doping testu.

Bivša evropska šampionka na 800 metara Irina Marajeva suspendovana je na dve godine. Sa istom vrstom zabrane suočila se i takmičarka u brzom hodanju Ana Lukjanova. Marija Nikolajeva i Jelena Nikulina proterane su iz „kraljice sportova“ na četiri godine.

Prema izvorima ruske agencije Tas, Olimpijski komitet Rusije doneo je odluku o suspenziji na osnovu dokumenata koje je prikupio u saradnji sa IAAF.

Svetska atletska federacija (IAAF) privremeno je suspendovala Rusiju iz svih međunarodnih takmičenja u novembru prošle godine. Atletski savez Rusije suočava se sa optužbama da je učestvovao u projektu sistematskog dopinga, koji uključuje ometanje testova i zataškavanje korišćenja nedozvoljenih sredstava.

Novi predsednik saveza Dmitrij Šljatkin uskoro će se sastati sa čelnicima IAAF, kako bi pokušao da izdejstvuje dozvolu ruskim atletičarima za učešće na Olimpijskim igrama u Riju.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter