0
Domaći fudbal

TOMISLAV KARADŽIĆ PONOSAN: UEFA može da računa na nas!

Objavljeno: 25.01.16 u 15:55

UEFA je podarila Fudbalskom savezu, Beogradu i Srbiji, za nas istorijsko domaćinstvo jednog velikog takmičenja, EURO Futsal 2016, a prvi čovek srpskog fudbala Tomislav Karadžić ističe da ovaj događaj svojim značajem prevazilazi sportske okvire.

– Od trenutka kada smo pokazali inicijativu za dobijanje organizacije EURO Futsal 2016. učinili smo mnogo toga da ubedimo UEFA da će Srbija biti njen pravi izbor. Zbog toga sam uveren da ćemo biti pravi domaćini i pokazati UEFA da može da računa na nas i za organizaciju drugih velikih manifestacija i finala najvećih evropskih klupskih takmičenja, pogotovo posle realizacije kapitalnog projekta za Beograd, Srbiju i naš sport i fudbal, izgradnje Nacionalnog stadiona, ističe Tomislav Karadžić.

Predstojeći šampionat predstavlja lepu priliku da se Beograd predstavi Evropi i UEFA kao partner na koga treba računati u budućnosti.

– Srbija je zemlja velikog potencijala, a danas pričamo o događaju koji prevazilazi sportske okvire, jer sve ono što nosi sa sobom, predstavlja šansu za neke privredne grane, promociju grada, naše kulture i poznate gostoprimljivosti.

Dobri rezultati naše futsal reprezentacije imali su uticaja na dobijanje domaćinstva!

– I pored svih problema sa kojima se suočava naša futsal scena, najbolja selekcija ima dobre rezultate, a futsal u svetu je u velikoj ekspanziji. Da,zahvaljujući poverenju koje UEFA ima prema FSS, slika o Beogradu će i putem Eurosporta otići u milione domova širom Evrope. Dovoljan motiv za sve nas da svetu pokažemo da su Beograd i Srbija mesto koje svakome pruža ruku.

Očekuje se da publika u Areni uživa tokom 11 dana spektakla, a sudeći prema ogromnom interesovanju koje vlada, Srbija će imati zavidnu podršku.

– U najavi je dolazak velikog broja navijača iz regiona, a atraktivnost koju pruža futsal, nateraće gledaoce da ispune tribine Arene. Ranije sam rekao da fudbal može svako da igra, ali futsal mogu samo majstori. I mnogi asovi fudbala ne kriju da se dive veštini majstora na petoparcu, a potvrdu svega dobićemo od 2. do 13. februara. Uveren sam, dakle, da će FSS i Srbija u budućnosti ponovo biti domaćini nekog vrednog takmičenja pod kapom UEFA, zaključio je Tomislav Karadžić.

Posle završnog turnira U – 17 2011. godine, UEFA nam je ukazala novo poverenje, dovoljno da se razmišlja o novom koraku. A taj korak može biti organizacija Evropskog Prvenstva za igrače do 21 godine 2018/2019.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter