0
Američki fudbal

NFL: Denver i Karolina u Superbolu, Nju Ingland skupo koštao promašeni ‘ekstra poen’

Objavljeno: 25.01.16 u 09:05

U utakmici za trofej Vinsa Lombardija popularnom Superbolu 6. februara igraće Denver Bronkosi i Karolina Pantersi.

U finalu Američke fudbalske konferencije Denver je u Koloradu savladao Nju Ingland sa 20:18, a na kraju će se ispostaviti da je gostima iz Bostona nedostajao poen koji su ispustili posle promašaja Stivena Gostkovskog u prvoj četvrtini.

Naime, „kiker“ Nju Inglanda nije uspeo da kompletira igru za sedam poena nakon što je Džekson smanjio početnu prednost domaćina na 7:6. Denver je i u drugoj deonici uspeo da dođe do sedam poena i tako na veliki odmor ode sa velikih 17:9. Međutim, napad domaće ekipe nije briljirao u drugom oluvremenu, a odlična odbrana povila se u poslednjem napadu kada je Rob Gronkovski u „end zoni“ uhvatio loše bačenu loptu Toma Brejdija i tako omogućio svom timu da dođe do izjenačenja i produžetka na 12 sekundi pre kraja (20:18).

Međutim, gostima je bilo neophodno poentiranje za dva poena, a kako u toku sezone praktično takve akcije nisu izvodili videla se neuigranost odnosno odbrana Denvera je ispunila zadatak pa je slavlje moglo da počne.

Duel velikih kvoterbekova Pejtona Meninga i Toma Brejdija pretvorio se u okršaj dobrih odbrana pošto ni jedan ni drugi nisu briljirali. Mening je prebacio samo 176 jardi (17/32), ali dva dodavana su bila za tačdaun, dok je Brejdi imao veću jardažu (310), ali iz daleko više pokušaja (27/56). Odbrane protiv trčanaj su bile još bolje pošto su Bronkosi po zemlji prešli ukupno samo 99 jardi iz 30 nošenja, a Petriotsi više nego duplo manje (44/17).

U finalu NFC Karolina je u šarlotu pregazila Arizonu sa 49:15 koristeći sve greške gostiju čiji je kvoterbek Karson Palmer imao čak četiri presečene lopte.

Od samog starta Kem Njuton je bio taj koji diktira tempo utakmice i na kraju je završio meč sa 335 prebačenih jardi uz učinak od 19 uspešnih dodavanja iz 28 pokušaja uz dva tačdaun pasa i jednu presečenu loptu.

Panteri su razbili Kardinale i po zemlji pošto su imali 2,5 puta više pretrčanih jardi – 152/60, a čak dva puta je kvoterbek Karoline, spomenuti Kem njuton dva puta utrčao u end zonu.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Finala po konferencijama

AFC

Denver – Nju Ingland 20:18 (7:6, 10:3, 0:3, 3:6)

NFC

Karolina – Arizona 49:15 (17:0, 7:7, 10:0, 15:8)

[/stextbox]

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter