0
Ostali sportovi

SKI SKOKOVI: Kraft trijumfovao u Zakopanama

Objavljeno: 24.01.16 u 19:40
Svetski kup u skijaškim skokovima nastavljen je u poljskim Zakopanama, gradiću koji se nalazi u podnožju planina Visoke Tatre.
 

Austrijanac Štefan Kraft ostvario je prvi trijumf ove sezone skokovima od 133 metra u obe serije. Prošlogodišnji pobednik ‘Turneje 4 skakaonice’ sa dva konstantna skoka na kraju je za prilično ubedljivih 7,5  poena bio uspešniji od drugoplasiranog zemljaka Mihaela Hajbeka.
 
Vodeći u generalnom plasmanu Svetskog Kupa Peter Prevc zauzeo je treće mesto. Slovenac je bio u vođstvu nakon prve serije sa fantastičnih 140 metara, ali je podbacio u drugoj, doskočivši na za njega skromnih 125 metara. Plasman u prvih pet zaključili su Norvežani Kenet Gagnes i Johan Andre Forfang.
 
Jak vetar sa leđa odmagao je skakačima i sputao ih da dosegnu velike daljine, pa je rekord Simona Amana od 140,5 metara, iz 2010. godine, ostao nedostižan. Kada je vetar promenio pravac organizatori su skratili zaletište, i tako uskratili mogućnost postizanja novog najboljeg rezultata na skakaonici ‘Vilka Krokjev’.
 
Sa novih 60 bodova Prevc je uvećao prednost u ukupnom poretku Svetskog kupa. Svetski šampion u ski letovima sakupio je 1084 bodova, 305 više od drugoplasiranog Frojnda, koji je propustio takmičenje u Zakopanama. Gagnes je treći sa 725.
 
Pripremio: Miloš Ristanović
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter