0
Domaći fudbal

FOTO: Aleksandar Ilić

‘PENALDŽIJE’: Radnički savladao Gvanžu RF posle ‘penal ruleta’ (FOTO)

Objavljeno: 24.01.16 u 14:18

Fudbaleri Radničkog svoju turneju po Kini završavaju bez poraza i primljenog gola iz igre.

Posle pobede u Šantuo nad ekipom Laoning nakon penala 5:4, isti epilog viđen je i protiv ekipe Gvanžua RF, koju sa klupe predvodi Dragan Stojković Piksi. Radnički je imao terensku inicijativu tokom većeg dela meča.

Prvo poluvreme igralo se većinom na sredini terena, domaći tim nije imao izglednih prilika tokom prvih pola sata igre. Radnički je pretio preko Saše Marjanovića, preko koga je Radnički stvorio tri izgledne šanse za desetak minuta. Završnica meča pripala je domaćem timu koji se razbudio i prvi put ozbiljno zapretio. Međutim, udarci domaćih igrača završili su pored gola Jovanovića.

Drugo poluvreme obe ekipe otvorile su dosta angažovanije. Darko Bulatović je centrirao u 50. minutu, Đuričković nije uspeo da zahvati loptu. Desetak minuta kasdnije nakon kornera, ponovo lopta stiže do Bulatovića, on je pokušao da pronađe Aleksandra Jovanovića a kapiten je glavom šutirao tik iznad prečke. Igrao se 75. minut, Ašćerić je bio u izglednoj prilici, nakon asistencije Blažića šutirao je ka golu, a na visini zadatka bio je golman domaćeg tima. Ponovo je završnica pripala domaćem timu, koji je pokušavao sa distance da ugrozi ruskog golmana Ivana Konovalova, ali bezuspešno. Na kraju regularnog toka bilo je 0:0.

Sa bele tačke danas su šutirali Đuričković, Ašćerić, A.Jovanović, Blažić, Đorđević, Mršević, Todorović, Bulatović i Bogdanović, a samo su Blažić i Todorović bili neprecizni. Sjajni Konovalov odbranio je tri penala i tako su fudbaleri Radničkog pobedili u današnjem meču sa 7:6 i neporaženi se vraćaju sa kineske turneje.

FOTO: Aleksandar Ilić
FOTO: Aleksandar Ilić

Golman Radničkog Aleksandar Jovanović nije krio zadovoljstvo boravkom u Kini.

– Bila mi je velika čast i zadovoljstvo da posetim najmnogoljudniju zemlju na svetu. Prezadovoljan sam ostvarenim rezultatom u Kini. Radnički je jedna ozbiljna ekipa sa bogatom istorijom, veoma mi je drago što smo imali prilike da predstavljamo naš klub na ovoj turneji. Pohvalio bih organizatore, koji su nam konstantno bili na raspolaganju, koji su se trudili da sve prođe bez najmanjih problema. Ljudi su takođe veoma ljubazni, na svakom koraku je prisutno gostoprimstvo – rekao je Jovanović.

Igrali su sledeći igrači: Jovanović S.A, Petrović, R.Bulatović, D.Bulatović, Lakić-Pešić, Tomić, Đuričković, Jovanović M.A, Marjanović, Apostolović i Ašćerić. U drugom poluvremenu šansu su dobili i: Konovalov, Đorđević, Blažić, Bogdanović, Todorović, Mršević i Krstić.

Pripremio: Aleksandar Ilić

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter