0
Košarka

FOTO: STARSPORT

KAO U NBA: Džikić pred derbi poslao prvotimca u KLS, on pogađao trojke kao nikad

Objavljeno: 24.01.16 u 12:48

U NBA ligi postoji praksa da igrači koji nemaju dovoljno minuta u prvom timu budu poslati u tim iz Razvojne lige (NBDL) kako bi održali takmičarsku formu.

Kako je više sezona proveo „preko bare“ pre svega u stručnom štabu Minesote čini se da Aleksandar Džikić koristi proverene metode pošto je jednog od prvotimaca posalo da igra u Košarkaškoj ligi Srbije.

Naime, od njegovog dolaska na klupu Partizana Andrej Magdevski nije odigrao ni minut u utakmicama protiv Cibone i Krke (bio među 12), a kako bi bio u formi pred odlučujuće duele za opstanak u ABA ligi Džikić ga je poslao u OKK Beograd za koji je nastupio na dvojnu regisraciju.

U sinoćnjoj utakmici protiv Vojvodine Srbijagas u Novom Sadu (poraz 81:75) Magdevski je za „klonfere“ igrao 29 minuta i za to vreme je postigao 19 poena (4/8 za tri) i imao je šest asistencija i tri skoka.

Crno-beli će biti u velikom problemu i na predstojećem finalnom turniru Kupa Radivoja Koraća pošto prema pravilima KSS odnosno takmičenja pod ingerencijom ove organizacije jedan tim mže da ima samo četiri stranca, a u Partizanu ih je šest (Džons, Vilson, Vilijams, Murić, Vrabac i Magdevski).

Naredni meč crno-beli igraju već sutra od 21 sat kada im u goste dolazi Crvena zvezda.

Jeste li videli šta kladioničari previđaju uoči te utakmice?

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter