0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Kristofersen ponovo nadmašio Hiršera

Objavljeno: 24.01.16 u 17:18

Slalom na zaleđenoj stazi u Kicbilu doneo je nova, velika uzbuđenja za ljubitelje alpskog skijanja.

Henrik Kristoferson i Marsel Hiršer ponovo su bili u žiži interesovanja. Mladi Norvežanin zabeležio je četvrtu pobedu na petoj ovosezonskoj trci slaloma, čime je učvrstio vođstvo u ukupnom poretku ove tehničke discipline.

Kristofersen je nakon za njegove standarde veoma slabe prve trke, koju je završio na 12. mestu, briljirao u drugoj i postavio nedostižan zadatak za ostale slalomaše. Sa lakoćom je pretekao sedam takmičara, a onda se na startnoj liniji pojavio njegov najveći rival. Austrijanac se žargonski rečeno ‘bacio na glavu’, ali je na kraju ipak zaostao tri stotinke za pobednikom.

Dvojica najboljih bili su previše dobri za ostale konkurente, pa je tako vodeći na prvoj stazi Nemac Fric Doper morao da se zadovolji najnižom stepenicom podijuma, 0,45 sekudi iz Kristofersena. Matijas Hargin i Patrik Taler zaključili su plasman prvih pet takmičara.

Posle jučerašnjeg pada u spustu, lider u generalnom plasmanu Aksel Lund Svindal podvrgnut je operaciji kolena i više ga nećemo gledati na stazi do kraja sezone. Hiršer i Kristofersen su tako postali najozbiljniji kandidati za osvajanje velikog Kristalnog globusa Svetskog Kupa.

Pripremio: Miloš Ristanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter