2
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

ZAHVALNOST DO NEBA: ‘Delfini’ oduševljeni atmosferom – ‘ovo se dešava jednom u životu’!

Objavljeno: 23.01.16 u 20:11

Posle održanog finala miks zona bila je prepuna novinara iz svih krajeva Evrope, a najveću pažnju zaslužili su novi-stari šampioni Evrope.

Sava Ranđelović:

– Jako teška utakmica. Tek na kraju smo uspeli da prelomimo i da stvorimo dva i više gola prednosti. Zahvaljujem se divnoj publici, i našoj, a i crnogorskoj. Bila je ovo velika utakmica i spektakl.

Slobodan Nikić:

– Finale je bilo predivno. Malo smo bili stisnuti zbog atmosfere tokom čitavog turnira. Danas smo čitali da se organizuje doček, pa smo se zabrinuli da nas to ne izmaleriše da ne osvojimo zlato. Ova ekipa igra najbolji vaterpolo i to smo pokazali na ovom turniru. Očekivali smo da će u finalu odlučivati jedna lopta i jedan igrač više ili manje i tako je i bilo.

Milan Aleksić:

– Fantastična je stvar igrati u ovakvoj atmosferi i pred ovoliko ljudi. Kao da se sav pritisak sa prvenstva skupio. Nesigurni smo bili u napadu sa igračem više, da ne kažem bojažljivi. Na kraju smo se sabrali, ohladili glavu i na kraju izdržali.

Duško Pijetlović:

– Bilo je divno igrati, ja ne znam kako čovek ne može da pruži 110 posto. U jednom trenutku smo se uplašili da izgubimo, ali kako izgubiti u ovakvoj atmosferi. Ovo se jednom doživljava u karijeri da osvoji Evropsko prvenstvo pred domaćom publikom. Najveći problem je bio pritisak koji smo imali od samog starta, ruka nije bila mirna, zbog ambijenta poslednjih dana. Crna Gora je ponovila odbranu iz prethodne dve utakmice, što nisam verovao da će uspeti i da su oni osvojili, ne bi bilo nezasluženo.

Andrija Prlainović:

– Veliko finale kao što smo i najavili. Nama se u ovom finalu spojio sav pritisak od ambijenta koji je prisutan od utakmice sa Hrvatskom. Nismo mogli da se odbranimo od toga, jesmo do sada, ali večeras na je to savladalo. Videlo se da smo nervozni, da smo birali loša rešenja, ali nismo stajali nijednom. Plivali smo kontre u jakom ritmi, bili bolji i to nas je dovelo do pobede.

Filip Filipović:

– Kao što smo rekli, finale se ifra srcem i do poslednjeg sekunda. Pokazali smo da definitivno trenutno nemamo premca. Ova generacija je po kvalitetu daleko ispred ostalih, ali to večeras nismo na pravi način pokazali. Pokazali smo da imamo divnu publiku i da smo narod koji živi za ovaj sport. Srbi, hvala vam na tome što ste došli, čak i onima koji su ostali ispred Arene.

Gojko Pijetlović:

– Ušao sam u igru u drugom poluvremenu. Znao sam svoju ulogu od samog starta i to je uticalo i na ekipu. To je odluka selektora i pokazalo se da je bila ispravna. Dosta tvrda utakmica, mogla je da ode na obe strane. Mogli smo da izgubimo, ali i da pobedimo sa više golova razlike. Definitivno sudar dve najveće ekipe u Evropi.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter