0
Ostali sportovi

SKIJANJE, SPUST: Nepobediva Lindzi Von

Objavljeno: 23.01.16 u 12:33
Svetski kup u konkurenciji dama nastavljen je trkom spusta u poznatom italijanskom zimskom centru Kortini di Ampeco.

Lindzi Von potvrdila je status najbolje spustašice u istoriji zabeleživši novi trijumf. Amerikanka je do 74. pobede u karijeri (37. u spustu), stigla u vremenu 1 minut 37 sekundi i jednu stotinku.
 
Tina Vajrater predvodila je drugu kvalitetnu grupu. Luksemburžanka je dugo bila na liderskoj poziciji, a onda se na stazi pojavila nemilosrdna kraljica brzinskih disciplina. Za sekund i jednu stotinku smenila je Vajraterovu na čelu karavana i postavila nemoguć zadatak za ostale takmičarke.
 
Larisa Jurkiv iz Kanade potvrdila je fantastičnu formu osvajanjem drugog mesta, čime je ponovila uspeh karijere iz Altenmarka od pre dve nedelje.
 
U okviru jedne sekunde zadržala se još jedino Lara Gut iz Švajcarske, plasmanom na treću poziciju. Vajraterova je na kraju pala na četvrto mesto, ispred domaće takmičarke Johane Šnarf.
 
Von i Gut nastavljaju borbu za Kristalni globus Svetskog kupa. Gutova je i dalje na čelu generalnog poretka sa 810 bodova, samo 10 više u odnosu na najveću rivalku iz SAD. Von ubedljivo vodi u spustu sa 400 osvojenih bodova.
 
Sutrašnja trka superveleslaloma prilika je za novi okršaj najboljih svetskih skijašica.
 
Pripremio: Miloš Ristanović
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter