0
Košarka

KLS: Nastavak dominacije FMP-a, derbi pripao Čačanima, favoriti po planu

Objavljeno: 23.01.16 u 23:29

Danas su igrani mečevi 17. kola košarkaške lige Srbije, u kojima su mnogo više uspeha imale domaće ekipe.

U derbiju kola, u Čačku, pred oko 500 posetilaca, odigran je zanimljiv meč između domaćeg Borca i gostujuće ekipe Smedereva. Domaćini su furiozno otvorili meč i prvu četvrtinu ubedljivo dobili u svoju korist rezultatom 23:10. Smederevci su se nakon toga malo trgli, počeli sa boljom i odgovornijom igrom, i u svoju korist rešili drugi i treći period igre, tako da se u poslednjih deset minuta ušlo sa minimalnom prednošću domaćina 51:48.

Na samom startu četvrte četvrtine, gosti prilaze na samo jedan poen razlike (51:50), ali je to ujedno i sve što su uspeli da urade do kraja meča. Domaći Borac je zaigrao čvršće u odbrani, kao i efikasnije u napadu, prelomio meč, i tako se došlo do konačnih 69:61. Čačani su ovom pobedom učvrstili svoju drugu poziciju na tabeli koju dele sa niškim Konstantinom, i prišli korak bliže plasmanu u Superligu Srbije.

U redovima pobednika najbolji je bio Aleksa Avramović sa 18 poena, osam asistencija i sedam skokova (indeks 25), dok je Strahinja Micović ubacio takođe 18 poena (indeks 21). Kod gostiju, sjajnu partiju je pružio Jovan Antić, koji je ubacio 21 poen i ostvario čak 13 skokova.

U Železniku, pred oko stotinak gledalaca, ekipa FMP-a je lako, kao što se i očekivalo, izašla na kraj sa ekipom kruševačkog Napretka. Domaćini su sigurno odigrali ceo meč, dobili svaku četvtinu ubedljivo, i na kraju zasluženo ubeležili visoku pobedu, šesnaestu po redu.

Dvojica igrača domaćina su se izdvojila na ovoj utakmici sa po 23 poena – Dejan Davidovac i Ognjen Dobrić (indeksi korisnosti 32 i 30), dok je kod gostiju najefikasniji bio Jovan Đorđević Marinković sa 11 ubačenih poena.

Jedinu pobedu u gostima, u ovom kolu, zabeležila je ekipa Tamiša, koja je u Kraljevu pred oko 200 posetilaca, pobedila Slogu rezultatom 74:70. Najefikasniji kod pobednika, ali i na celom meču, je bio Nikola Vujović sa 18 ubačenih poena, koji je ostvario i 14 skokova na meču.

U poslednjem meču ovog kola, sutra, 24. januara, od 19h sastaće se ekipe Jagodine i Beovuka.

[stextbox id=“hotsport_text_box“]
Košarkaška liga Srbije, 17. kolo:

Petak, 22. januar:
Spartak – Mladost Admiral 81:75

Subota, 23. januar:
FMP – Napredak Rubin 94:59
Sloga – Tamiš 70:74
Borac – Smederevo 1953 69:61
Konstantin – Vršac 96:86
Vojvodina Srbijagas – OKK Beograd 81:75

Nedelja, 24. januar:
19.00 Jagodina – Beovuk 72
[/stextbox]

Standings provided by Sofascore LiveScore



Pripremio: Srđan Krsmanović

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter