2
Košarka

FOTO: STARSPORT

IZ ARHIVE: Džile u prvom planu, znate li od kada je ova slika? (FOTO)

Objavljeno: 23.01.16 u 00:18

Aleksandar Džikić izazvao je euforiju među crno-belom košarkaškom javnošću, ali i naterao da se malo ‘zagrebe’ po arhivi.

Tako je i na zvaničnom fejsbuk profilu KK Partizan objavljena slika iz sezone 1999/2000 kada je sadašnji prvi trener Aleksandar Džikić bio pomoćni trener Partizana, a glavni strateg Nenad Trajković.

Pripremni period je počeo Lale Lučić, ali nije dugo izdržao, pa je na njegovo mesto došao Trajković. Usledio je period od 17 uzastopnih pobeda, u prepunom ‘Pioniru’ padali su mnogi timovi, pa i Crvena zvezda u polufinalu plej-ofa domaćeg šampionata.

U finalu je bolja bila podgorička Budućnost, ali je sezona označena uspešnom jer je osvojen Kup. Bila je to prva godina Džikićeva u stručnom štabu crno-belih, a kasnije je došao Darko Ruso, a onda i Duško Vujošević kada je i počela Partizanova dominacija od 13 uzastopnih titula.

Tim su činiji neki od velikana Partizana, poput Radoševića, Čanka, Markovića, Petrovića, Ilievskog, Đokića, Varde, Vidačića, Čubrila.

FOTO: Facebook/KK Partizan
FOTO: Facebook/KK Partizan
0
0

2 Komentara

  1. ..SVE ostalo je istorija Srpske kosarke i stvoren je Mit o najvecem i najuspesnijem Srpskom klubu svih vremena u teskom (mozda i najtezem) periodu Srbije !!! Kada je tesko-Partizan !!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter