0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

‘HOBOTNICA’ MITROVIĆ PRED SPEKTAKL: Ovo je pobeda vaterpola!

Objavljeno: 23.01.16 u 11:25

‘Ostvarili smo cilj i uzeli medalju, Rio je tu, zbog nas se proširuje kapacitet Arene i ponosan sam na sve postignuto’, rekao je golman reprezentacije Srbije.

Golman vaterpolo reprezantacije Srbije Branislav Mitrović rekao je za agenciju Beta da je izuzetno srećan što će biti deo današnjeg vaterpolo spektakla u Beogradskoj areni i dodaje da je uveren da će njegova ekipa u finalnoj utakmici Evropskog prvenstva protiv Crne Gore igrati na najvišem nivou.

– Gledajući sa sportske strane, takmičarski smo već ispunili smo cilj, jer smo u borbi za najsjajnije odličje, ali s druge strane, ne toliko sportske, već sam izuzetno srećan. Kada se osvrnemo na ove dve nedelje iza nas vidimo da je mnogo toga već učinjeno… Proširuje se kapacitet Arene zbog nas, biće više od 15.000 gledalaca, a nekoliko miliona će sigurno gledati preko TV-a. To je ono što raduje, to je pobeda vaterpola, jednog malog sporta. Siguran sam da sve moje drugove to raduje – rekao je Mitrović za agenciju Beta.

Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće večeras finale Evropskog prvenstva protiv Crne Gore u Beogradskoj areni, a kapacitet dvorane je sa dosadašnjih 11.000 povećan za 5.000.

– Očekuje nas jedan veliki spektakl u Areni. Ponosan sam što ću biti deo toga. Želim samo da uživam u tom finalu, jer je to samo ta jedna utakmica u kojoj se ništa ne zna. Želeo bih da je ovakvih momenata što više – kazao je on.

Mitrović je rekao da je reprezentacija delimično pod pritiskom zbog cele atmosfere napravljene oko finalne utakmice, ali veruje da će to nestati tokom meča.

– Naša reprezentacija ima breme prošlosti i rezultata. Ne smem da bude neskroman, ali mislim da bi trebalo da osvojimo zlatnu medalju, jer svi to od nas očekuju, s obzirom da igramo u Beogradu, da će biti mnogo ljudi iza nas… Sve je pripremljeno za to. To je i neka vrsta pritiska, ali verujem da će nestati kada počne finale. Verujem da će kvalitet pobediti, a mislim da je to na našoj strani – rekao je Mitrović.

On je ocenio da Crna Gora u finale Evropskog prvenstva ulazi rasterećeno i izuzetno motivisano.

– Nezahvalno je pričati o taktičkim stvarima u ovom trenutku… Oni nemaju psihološki pritisak, jer su u finalu posle tri godine i srebrne medalje u Barseloni na Svetskom prvenstvu, a i izborili su plasman na Olimpijske igre. Ulaze rasterećeno, ali silno motivisano… Nošeni su novim sistemom i sjajnim trenerom… Sve te stvari idu im na vodenicu – rekao je golman reprezentacije Srbije.

Mitrović je kazao da je ekipa u usponu forme i dodao da očekuje „najbolju partiju na prvenstvu“.

S Mitrovićem se složio i njegov kolega na golu reprezentacije Duško Pijetlović koji je dodao da ekipa u finalu mora da ima što manje oscilacija.

– Podigli smo formu, a to se videlo protiv Grčke. Imali smo neke sitne padove, medjutim, to ne sme da se dešava u finalu. Crna Gora je mnogo dobra ekipa. Oni su se podigli iz krize u kojoj su bili. Imali su pre dosta problema u odbrani, ali su to na pravi način premostili. Igraju jedan za drugog i sa dosta želje. Mi moramo da pružimo više ako želimo da ih pobedimo – rekao je Pijetlović.

Finale Evropskog prvenstva izmedju Srbije i Crne Gore igraće se danas od 17.45 u Beogradskoj areni.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter