0
Ostali sportovi

FOTO: STARSPORT

EP U VATERPOLU: Mađari preko Grčke do bronze

Objavljeno: 23.01.16 u 18:01

U meču za treće mesto, tim Mađarske savladao je Grčku rezultatom 10:13 (2:4, 2:4, 1:2, 5:3).

Reprezentacija Mađarske uspela je da se oporavi nakon poraza u polufinalu, i trijumfom dođe do trećeg mesta na šampionatu Evrope u vaterpolu. 

Prva četvrtina donela je i naznaku kod koga će završiti medalja – nakon 1:1 početkom drugog minuta prve četvrtine, ekipa Mađarske je sa tri gola otišla na prvu osetniju prednost – 1:4. Ipak, do kraja četvrtine, Grčka je smanjila na dva gola prednosti.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Druga četvrtina bila je preslikana prva – Mađarska postiže gol za 2:5, Grci smanjuju na 3:5, a zatim počinje kanonada – tri vezana gola naših severnih suseda, i pred poluvreme velikih 3:8. No, na ulasku u poslednji minut, Grčka uspeva da smanji na 4:8.

U trećoj četvrtini, stali su malo napadi – Grci jedan, Mađarska dva – pet golova prednosti i slavlje u Mađarskoj moglo je da počne. 

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Lošu realizaciju u drugoj, ekipe su nadoknadile u poslednjoj četvrini. Prvo su Mađari postigli gol za 5:11, nakon čega su Grci sa dva gola pružili sebi zrno nade – 7:11, na pet minuta do kraja. Mađarska je nalet odbila sa dva brza gola, tako da je Grcima ostalo da, do kraja meča, poraz ublaže vezavši tri pogotka.

Na kraju, pobeda Mađarske 10:13, za bronzu i makar malu utehu jer ne učestvuju u spektaklu koji je trenutno u toku. [stextbox id=“hotsport_text_box“]

 

Evropsko prvenstvo u vaterpolu

Rezultati

Meč za 11. mesto
Holandija – Nemačka 9:7

Meč za 9. mesto
Rumunija – Francuska 7:12

Meč za 7. mesto
Rusija – Hrvatska 5:13

Meč za 5. mesto
Španija – Italija 8:7

Meč za 3. mesto
Grčka – Mađarska 10:13

[/stextbox]

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter