9
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EL: Zvezda konačno bez padova, vredan ubedljiv trijumf protiv Unikahe (VIDEO)

Objavljeno: 22.01.16 u 21:49

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su drugi trijumf u TOP 16 fazi Evrolige pobedom nad Unikahom rezultatom 87:73 (21:14, 20:17, 19:22, 27:22).

Posle dva uvodna poraza u TOP 16 fazi Evrolige i pobede nad Panatinaikosom u Atini prošle nedelje, Crvena zvezda je u ‘Pioniru’ dočekala Unikahu koja, iako nije kalibar Real Madrida i Barselone, svakako je izuzetno opasan protivnik, koji ove sezone mnogo bolje igra u Evroligi nego u španskom šampionatu.

Početak utakmice moglo bi se reći pripao je Špancima, ali samo u prvih nekoliko minuta, pošto je Zvezda vrlo brzo uspostavila svoj prepoznatljiv ritam i već u prvoj četvrtini, u kojoj smo videli jedan od najlepših poteza na meču, došla do osetnije prednosti od sedam poena razlike – 21:14.

(Izvor: youtube / TV Sport)

Druga deonica donela je još bolju igru izabranika Dejana Radonjića koji su, treba reći, nošeni i publikom u prepunom pioniru došla do maksimalne prednosti od 12 poena. Razigrao se Marko Gudurić ili ‘Harden sa Lima’ kako ga neki navijači Zvezde zovu i Zvezda je na veliki odmor otišla sa vođstvom od 41:31.

(Izvor: youtube / TV Sport)

(Izvor: youtube / TV Sport)

Đoan Plaza je na poluvremenu rekao da Unikahi treba više čvrstine u igri i do nje su došli njegovi igrači, a to je odmah rezultiralo smanjenjem zaostatka.

Spustili su se Španci na jednocifren zaostatak, došli i do ‘minus pet’ (53:48), ali se onda probudio Marko Simonović i sa dve dalekometne trojke vratio razliku na deset poena, a nešto kasnije je na isti način i održavao.

U četvrtoj četvrtini pogodio je četiri trojke, bio bez promašaja i reklo bi se, tada na tri minuta do kraja prelomio utakmicu.

(Izvor: youtube / TV Sport)

Crvena zvezda kasnije je mirno privela utakmicu kraju, a uspela je da stekne i lepu zalihu od 14 poena koja će joj itekako značiti u eventualnom međusobnom skoru na kraju takmičenja.

U domaćem sastavu trojica igrača bila su ‘dvocifrena’ Stefan Jović sa 15, Marko Gudurić sa 13, Marko Simonović sa 12 i Maik Cirbes sa 10 poena. U redovima gostiju jedino je Džamar Smit ubacio 11 poena, dok je Nemanja Nedović postigao devet koševa.

 [stextbox id=“hotsport_text_box“]

Top 16 faza:

E grupa:

Četvrtak:

Lokomotiva – Panatinaikos 76:67
Cedevita – Anadolu Efes 84:80

Petak:

Darušafaka – Fenerbahče 100:106
Crvena zvezda – Unikaha 87:73

F grupa:

Četvrtak:

Laboral Kuća – CSKA Moskva 81:71
Real Madrid – Barselona 86:87

Petak:

Himki – Brose Basket 78:61
Žalgiris – Olimpijakos 75:55

[/stextbox]

 

0
0

9 Komentara

  1. ..“Srecom“ pa nije za unikahu igrao BOGdan i VESELI JAN, inace bi potomci HAJRUDIN-PASE sazvali hitan sastanak-U PONOC !!!

    0
    0
    Odgovori
  2. Polu mesec uokviren s’ zvezdicom padalicom i gazdom im iz Zeleznika, jos malo pa NESTALOOOO PARA U BANKOMATUUU

    0
    0
    Odgovori
  3. Bravo sampioni! Kakva igra, kakva borba, kakav ambijent, kakva pobeda,,, Prekrasno i predivno,,, Ponosni na vas, na svetinju!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter