0
Ostali sportovi

ALPSKO SKIJANJE: Panturo najbolji, podijum pun Francuza

Objavljeno: 22.01.16 u 23:26
Aleksis Panturo ostvario je trijumf u alpskoj kombinaciji u Kicbilu.
 

Francuz, poznat po agresivnom stilu, stigao je do trećeg uzastopnog slavlja, u poznatom austrijskom ski-centru, fantastičnom drugom trkom.
 
Za razliku od Vengena gde su ukupno vreme činili spust i slalom, današnji pobednik dobijen je zbirnim rezultatom superveleslaloma i popularne tehničke discipline. Panturou su se na pobedničkom postolju pridružili zemljaci Viktor-Mufat Žande i Tomas Marmelo Blondan.
 
Karlo Janka ponovo je ostao bez očekivanog podijuma. Bivši olimpijski šampion u veleslalomu zauzeo je 4. poziciju. Veliki pomak nakon superveleslaloma napravio je Slovak Adam Zampa plasiravši se na peto mesto, čime je ostvario rezultat karijere.
 
Jedan od favorita za najviši plasman Marsel Hiršer ‘uzjahao’ je kapiju pa je diskvalifikovan. Ovo će biti težak udarac za četvorostrukog osvajača Svetskog kupa, jer je računao na priličan broj poena. Austrijanac sada zaostaje 107 bodova u generalnom poretku za vodećim Svindalom.
 
Slavni Norvežanin takođe nije završio drugu vožnju, i tako je ispustio priliku da još malo uveća prednost nakon pobede u ‘super džiju’, i najbolje startne pozicije pred trku slaloma.
 
Sutra se u Kicbilu vozi verovatno najpopularnija trka Svetskog kupa, spust na stazi ‘Štrajf’.
 
Pripremio: Miloš Ristanović
0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter