3
Košarka

OPČINJEN: Zvezdin stranac planira da ostane u Srbiji zauvek, da se oženi, dobija decu…

Objavljeno: 21.01.16 u 13:58

Kada sve funkcioniše kako je dogovoreno, a pored toga ima rezultata stranci u srpskom sportu uglavnom govorre u superlativima o našoj zemlji.

Jedan od onih koji se ističe u tome svakako je i Zvezdin centar Maik Cirbes koji je u opširnom intervjuu za nemački magazin „Big“ objasnio neke pojedinosti o svom životu u Srbiji.

– Život u Beogradu je savršen. počevši od hrane koja je neverovatno ukusna, do topline ljudi. Živim u lepom kraju, na Dedinju, blizu grada, a mirno je i okruženo zelenilom. Toliko mi se sviđa ovde da ću nastaviti da živim u Beogradu.

Usledilo je pitanje „kako to misli“?

– Kada završim karijeru želim da se nastanim u Beogradu. Da se oženim i da dobijam decu ovde. Postoji i nemačka škola u koju mogu da idu.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

– Ne bih da me protumačite pogrešno. Ja sam Nemac, moja reprezentacija je Nemačka i moja domovina je Nemačka. Ali, Beograd je takođe postao moj dom, kao da sam ovde pronašao nešto. Identifikujem se sa ljudima ovde, prihvatili su me i ne osećam se kao stranac. Srbi su me prihvatili kao njihovog. Za stolom, kada svi pričaju srpski, ja ih razumem. Drugi, kada završe karijeru, odu na Majorku, a meni se više sviđa ovde. Osećam da sam pronašao svoj dom. Nemačka je ekonomski izuzetno jaka, tamo ako radiš ništa ne može da ti nedostaje. U Srbiji je drugačije, prihodi su veoma mali. Ali, zbog toga što ljudi nemaju materijalno, više se oslanjaju na ljudskost. Svi su preduzimljivi, društveno aktivni, svi se viđaju na kafi, deca se igraju. Imam sreću što mogu da izvučem pozitivno iz oba okruženja. U Nemačkoj sam počeo karijeru i finansijski sam obezbeđen. Ali, život je sa aspekta međuljudskih odnosa bolji u Srbiji. Naravno, nikada neću zaboraviti odakle sam, završio je svoje izlaganje Maik Cirbes.

0
0

3 Komentara

  1. Sta ti je zivot, skolovao se i zavrsio fakultet, otisao prosle godine iz Srbije sa porodicom u njegovu zemlju, praznih dzepova i razocaran u bolesni sistem koji namece vrednost pripadnosti politickoj stranci. On dosao u moju zemlju sa punim dzepovima i pricom da je Srbija obecana zemlja. Samo sto je ono gde se on krece predstavla 0,1 promil realnog zivota u obecanoj zemlji. Nije bas Srbija Dedinje a ni silikonska dolina ili splavovi

    0
    0
    Odgovori
  2. @autsider
    mnogo si zagrizo u mrznji, koje stvari ti povezujesh, chista nebuloza. Mislim da je doslo vreme da svako odgovara i stoji iza onoga sto kaze i napise.

    0
    0
    Odgovori
  3. Ovaj nas pametni vodja gde god ode prica kako imamo JEFTINU RADNU SNAGU I JEFTINE I LEPE ZENE???!!! Tako valjda hoce da privuce investitore???!!! Evo cirbes odmah navalio da nesto povali JEFTINO A LEPO. E, srbijo ko te vodi!!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter